HDP'den skandal açıklama

HDP'den skandal açıklama

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır, Van ve Elazığ'da gerçekleştirdiği hain saldırıların ardından HDP tarafından skandal bir açıklama geldi.

Açıklamada 'PKK' ifadesi yer almazken, terörist saldırıların kınanmadığı da net bir şekilde görüldü. Açıklamada, “Türkiye hızla sonu belirsiz bir ortama sürükleniyor. Her gün yaşadıklarımız bir önceki günü aratıyor. Türkiye adım adım ağır çatışmaların yaşanacağı, her gün canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir ortama sürükleniyor. Bugün Elazığ'da, geçtiğimiz günlerde Van ve Diyarbakır'da yaşanan gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur" denildi.

Son günlerde Diyarbakır, Van ve Elazığ'da gerçekleştirilen bombalı saldırılara ilişkin olarak PKK'ya karşı net bir tavır alamayan HDP'den yazılı açıklama geldi. Söz konusu açıklamada PKK'nın yer almaması ve saldırılara ilişkin herhangi bir kınama ifadesinin bulunmaması ise dikkatleri çekti. “Bu toprakların en kadim meselelerinden biri olan Kürt sorununda çözüm adımları için daha fazla beklenmemelidir. Herkesi bu söylediklerimizi düşünmeye ve adım atmaya bir kez daha davet ediyoruz" denilen açıklamada, “Şiddetin günlük yaşantımızın kanıksanan bir parçası olması kabullenilemez. Bir an önce akan kanın durması, şiddetin sona ermesi ve sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme konusunda adımlar atılması çağrımızı yineliyoruz" ifadeleri yer aldı.

hdp3.jpg

HDP açıklamasında FETÖ'nün elebaşı Gülen'in kullandığı dilin yer alması dikkat çekti. Sözde kınama mesajında tehditler savuran açıklamanın bir bölümünde, “Türkiye adım adım ağır çatışmaların yaşanacağı, her gün canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir ortama sürükleniyor" ifadelerini kullanması ise PKK'nın 'iç savaş' hazırlıklarını akıllara getirdi.

Etiketler PKK açıklama HDP