HDP'li Baluken'den IŞİD iddiası !

HDP'li Baluken'den IŞİD iddiası !

HDP'li İdris Baluken, IŞİD'in CHP ve HDP'ye saldıracağını iddia etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu belirterek "IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik 81 ilde saldırı yapılacağına dair emniyet raporlarına dayanan haberler var." dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Amedspor yöneticilerine tribünlerde yapılan saldırıyı kınadığını belirterek "Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. Siyasi ortamın tribünleri ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. Meclis'in üzerine gitmesi gerek.ö diye konuştu. İdris BAluken, Kilis'e IŞİD'in saldırdığını ileri sürerek “Kilis'e roket düştü diye gizlenerek kamuoyuna sunuluyor. Tıpkı masal anlatır gibi 'Gökten 3 elma düştü' cümlelerini hatırlatacak şekilde Kilis'e roket mermilerinin düştüğünü okuyoruz" dedi.

"'GÖKTEN 3 ELMA DÜŞTÜ' GİBİ ROKET MERMİSİ DÜŞTÜĞÜNÜ OKUYORUZ"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kilis'e IŞİD çeteleri tarafından saldırılarda bulunulduğunu ileri sürdü. İdris Baluken Ocak ayından itibaren Kilis'e yapılan 45 saldırı sonucu 6'sı Suriyeli olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kilis'teki IŞİD saldırılarının “Roket mermisi düştüö denilerek kamuoyundan gizlendiğini savunan İdris Bluken şöyle konuştu: "Kilis'e roket düştü diye gizlenerek kamuoyuna sunuluyor. Tıpkı masal anlatır gibi 'Gökten 3 elma düştü' cümlelerini hatırlatacak şekilde Kilis'e roket mermilerinin düştüğünü okuyoruz. Bunlarla ilgili de ciddi yaralanmalar ve ölümler oluyor. bütün bunları üstü meşrulaştırılmaya gözden ırak tutulmaya çalışılıyor. Kilis'e yönelik IŞİD saldırıları bilinçli şekilde gizleniyor. Sınırdaki saldırılarda IŞİD'i isme bile geçmiyor.

Aylardır devam eden tutumla karşı karşıyayız. Bunu son derece manidar buluyoruz. IŞİD bu saldırıları üstelenmiyor. Bilinçli bir IŞİD çete yapısıyla ilgili algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Yapılan saldırılarla ilgili hükümette sessizlik durumu var. 2 haftadır genel kurulda ısrarla yapmış olduğumuz çağrılara rağmen herhangi bir yetkili gelip sınır hatlarındaki saldırılarla ilgili bilgilendirme yapmadı"

"YA DANIŞIKLI DÖVÜŞ YA DA IŞİD'E BOYUN EĞEN ANLAYIŞ"

İdris Baluken, IŞİD'in Kilis'e saldırılarının gizlenmesinin iki nedeni olduğunu iddia ederek şöyle devam etti: "Birinci ihtimal bunun adeta bir danışıklı dövüş şeklinde gerçekleştiği ortaya çıkan ses kayıtlarında da görülüğü gibi Suriye'deki savaşta çözümsüzlük politikalarını devreye koymak için gerekirse füze fırlatırız diyen bir anlayışın yansıması olabileceği kanaatindeyiz. AKP-IŞİD ortaklığı zaten geçmişte aleniydi. AKP görünürde IŞİD'le arasına bir mesafe koydu ancak bu ilişkinin halen devam ediyor olması ve Türkiye'nin özellikle dünya devletlerinin kabul etmediği güvenlik bölgesiyle ilgili politikalarına bir meşruiyet sağlamak için danışıklı dövüş olarak ortaya çıkmış olabilir.

İkinci ihtimal ise AKP, IŞİD ilişkilerinden dolayı boyun eğen bir anlayış olabilir. Bazı kirli ilişkilerin dünyada tartışılmaması için AKP, IŞİD'in yapmış olduğu saldırıları örtbas etme yolu izliyor olabilir. Her iki durumda tehlikeli yaklaşımlardır. AKP'nin IŞİD' karşı net tavır içinde olması gerektiğini ifade ettik. AKP hala Kilis'e saldıran IŞİD'e karşı yerel dinamiklerin mücadelesini kırmızı çizgi olarak ortaya koyuyor. Adeta IŞİD'e kırmızı bir kalkan yaratmaya devam ediyor. Kilis'e yapılan her saldırı sonrası AKP fırtına obüslerini YPG mevzilerine saldırtacak şekilde ateşleme talimatı veriyor. En güçlü önlemi IŞİD'le savaşan YPG mevzilerini bombalamak, Kandil'e hava harekatları düzenlemek, abdestsiz sokağa çıkmayın telkinlerinde bulunmak. Bu önlemler dışında Suriye yerelini ve uluslararası düzlemi ilgilendirecek olan AKP'nin ciddi politika geliştirmediğini gözlemliyoruz. Kilis halkının can ve mal güvenliği tamamen ortadan kalkmıştır. AKP'nin yapması gereken IŞİD'i rahatlatan iç ve dış politikalarından vazgeçmek. IŞİD'in içerdeki hücre yapılanmasına karşı bugüne kadar gösterdiği hoşgörülü yaklaşımdan vazgeçmelidir. Dışarıda da IŞİD'le savaşan güçlere karşı PYD ve YPG başta olmak üzere saldırılardan vazgeçmelidir"

"AMERİKA ZİYARETİ DOĞRU"

İdris Baluken, Selahattin Demirtaş'ın Amerika'ya gidip gitmeyeceğiyle ilgili bir soruyu "Amerika ziyareti doğrudur. Önceden Dış İlişkiler Komisyonunun hazırladığı hazırladığı planlama. Önemli heyetle birlikte üst düzey görüşmeler yapılacak. 4 gün sürecek" diye yanıt verdi.

"IŞİD'İN HDP VE CHP'YE SALDIRI YAPACAĞI BİLGİSİ VAR"

Baluken, IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu belirterek "IŞİD'in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik 81 ilde saldırı yapılacağına dair emniyet raporlarına dayanan haberler var. Kars Emniyet Müdürlüğünün diğer birimlere gönderdiği gizli belgeler basına yansıdı. Bizde de o yönlü bilgiler. var. IŞİD'in CHP ve HDP'ye yönelik saldırılar yapacağına dair bilgiler var ciddi şekilde. Resmi şekilde bize iletilmiş bilgi yok" dedi.

"DOLMABAHÇE'DE YER SORUNUNU ERDOĞAN ÇÖZDÜ"

İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatından haberinin olmadığı sözlerinin hatırlatılması üzerine "Dolmabahçe mutabakatının her cümlesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi var. Dolmabahçe'de açıklarken bilgisi dahilinde oldu. Metin okunmadan önce oturma düzeniyle ilgili sorun yaşanmıştı. O sorun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle muhataplarımızın kurduğu iletişimle çözüldü" diye konuştu.

"AMEDSPOR TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK TARAFTAR KİTLESİNE SAHİP 4 BÜYÜKLERDEN BİRİ"

İdris Baluken, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında çıkan olaylar ve Amedspor yöneticilerinin tribünde saldırıya uğramasyla ilgili şu yorumu yaptı: "Türkiye'de futbolun içerisine siyaset özellikle son dönemde çok pervasız şekilde burnunu soktu. TFF bu işe çanak tuttu. Futbolda ayrımcılık, ırkçılık bilinçli şekilde yaratıldı. Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Amedspor'a yönelik bilinçli konsept geliştirişmiş durumda. TFF sudan gerekçelerle taraftarsız oynama, saha kapatma, ağır para cezaları veriyordu. Kar etmeyince bunlar kazandığı maçlarla ilgili puan silme hukuksuzluğuna başvurdu. Danışıklı olarak bundan sonra maçlarda yönetici ve taraftarlarına karşı linç saldırıları organize ediyorlar. Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. TS- FB maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Siyasi ortamın tribünleri ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. AKP ve ilgili bakanın herhangi bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz. Meclis'in üzerine gitmesi gerek"