HDP'li Baluken'den polise sert tepki

HDP'li Baluken'den polise sert tepki

HDP'ye yönelik geceyarısı gerçekleştirilen operasyon sırasında Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alındığı anlar kameralara böyle yansıdı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı terör soruşturması kapsamında HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 11 vekil gözaltına alındı. İmam Taşçıer ile Nihat Akdoğan hakkındaki gözaltı süreci devam ederken, haklarında gözaltı kararı olan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında bulundukları öğrenildi. Yani soruşturma dosyasında toplam 15 HDP’li için işlem yapıldı.

İDRİS BALUKEN HDP MERKEZİNDE GÖZALTINA ALINDI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezinde gözaltına alındı. HDP Genel Merkezinden çıkarılarak polis aracına götürüldüğü sırada halkın iradesine darbe vurulduğunu söyleyen çıkarılan İdris Baluken, polis aracına bindirilmesi sırasında bir polisin kafasına dokunması üzerine Baluken’nin “ Kafama basmayın. Sen hesabını vereceksin bunun. Ben yüzbinlerce oyun temsilcisiyim. Öyle kafama bastırarak götüremezsin beni” şeklinde tepki gösterdiği duyuldu.  Baluken’nin binadan çıkarılması sırasında polis ekipleri ile HDP Genel Merkezinde bulunanlar arasında arbede yaşandı. Baluken Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (

DHA