HDP'li Doğan: ''Yüzde 25 alabilirdik"

HDP'li Doğan: ''Yüzde 25 alabilirdik"

HDP'den Gaziantep Milletvekili seçilen Celal Doğan, seçim hakkında konuştu.

HDP'den Gaziantep milletvekili seçilen Celal Doğan, "hayat hakkı vermeyen bir anlayış"ın Türkiye'de egemen olduğu bir dönemde seçime girdiklerini ve tüm zorluklara rağmen barajı aşmayı başardıklarını söyledi. Doğan yüzde 17 aldıkları Gaziantep'te farklı koşullar olsa oy potansiyellerinin yüzde 25'e kadar çıkabileceğini söyledi.

HDP'li Celal Doğan, tüm siyasi partiler tarafından ciddiye alınarak seçim yarışının sonuçlarının halkın isteğiyle HDP'nin lehine sonuçlandığını söyledi. CHP'de uzun yıllar siyaset yaptığını ve HDP çatısında aday olmasının ardından yürütülen seçim kampanyasında devlet baskısını üzerlerinde hissettiklerini belirten Doğan, "Bu seçimde devletin yapısal olarak başında bulunan, her gücünü son noktasına kadar kullanan bir siyasi anlayış ile karşı karşıyayız. Partizan, ceberut, zalim, hayat hakkı vermeyen bir anlayışın Türkiye’de egemen olduğu bir anlayışta seçime girdik. Bütün bu zor koşullara rağmen girdiğimiz seçimde Türkiye genelinde partimizin aldığı yüzde 13 küsur oy gerçekten çok sevindirici. Bu kayadan su çıkarmak gibi bir sonuç oldu" dedi.

Belediye başkanlığını kazandığı Ovacık'ta Komünist Parti'ye oy çıkmadı

'GAZİANTEPLİLER VEFA BORÇLARINI ÖDEDİ'

Gaziantep’te 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Celal Doğan, yaptığı hizmetlerden ötürü halkın kendisine vefa borcunu ödediğini söyledi. Partisinin kentte yeteri kadar teşkilatlanamadığını, buna rağmen önemli başarı elde ettiklerini kaydeden Celal Doğan şöyle konuştu:

"HDP'nin bazı mahallelerde temsilcisi bile yoktu ama parti yöneticisi arkadaşımızın çok iyi niyeti, samimi davranışları, içtenlikleri ve birlikte çalışmamızdaki ahengin Gaziantep’te aldığımız sonuçta çok büyük etkisi oldu. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi olarak, vatandaş tarafından takdir edilen hizmetlerin bıraktığı izler ve o hizmetlerin sahibi insana karşı vefa ödemek isteyen vefalı insanlarımız, Gaziantep’te HDP'nin 2 milletvekili çıkarmasına katkıda bulundu. Buradaki beklentim daha çok yüzde 20 oylar civarındaydı, ancak yüzde 17’ye yakın bir oy aldık. Bunun Gaziantep halkının değil bizim eksikliğimiz olarak değerlendirilmesini istiyorum. Zamanın darlığı ve partinin yaygın örgütlenme eksikliğinin bulunduğu koşullar bizi bu noktaya getirdi, yoksa Gaziantep’te her halükarda yüzde 25 bandında oy almak mümkün olacaktı."