HDP'li vekilden olay yaratacak sözler !

HDP'li vekilden olay yaratacak sözler !

HDP milletvekili Tuba Hezer, Türk bayrağı ile ilgili skandal sözler söyledi.

Van'daki Abdullah Öcalan protestosunda konuşan HDP'li Tuba Hezer, "Hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asacağız" dedi.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümünde Diyarbakır'da polise havai fişek ve taşla saldıran göstericilere, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edildi.Van'daki gösterilerde de olaylar çıktı.

VAN'DAKİ PROTESTOLARA HDP'LİLER DE KATILDI

Van'daki yürüyüşe HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuba Hezer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hacıbekir Caddesi'ndeki Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup Kürtçe 'Yaşasın Başkan Apo', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları atarak İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdükten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, zorlu ve direniş dolu günlerden geçtiklerini belirterek şöyle dedi:

"FAŞİZMİN BAYRAĞINI HENDEKLERE GÖMECEĞİZ"

"Cizre, Silopi, Sur, Şırnak, İdil'de yıllardır yüzünü hep karanlık ve kirli bir şekilde gösteren devlet iktidarlar değiştirip yine kirli güçle Kürdistan'da faşizmin bayrağını sallandırmak için topyekün saldırmaktadır. Bizler Kürdistan'da onların kirli ellerle açtıkları hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asıp onurlu bir şekilde dalgalandıracağız. Bizler bu onurlu yolda sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için bu yolu en görkemli bir şekilde yürüyeceğiz."