HDP'li vekiller Türkiye'yi terk etti iddiası

HDP'li vekiller Türkiye'yi terk etti iddiası

İki HDP'li milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği iddia edildi.

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği iddia edildi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile VanMilletvekili TUĞBA HEZER'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi.

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI" SUÇLAMASI

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

KAÇTILAR İDDİASINA İLK AÇIKLAMA

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberinde "HDP’li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye’yi terkettiği bildirildi" denildi.  Site haberini 'isminin açıklanmasını istemeyen HDP'li bir kaynağa' dayandırdı. İddiaya göre söz konusu kaynak Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılıp gözaltına alınma ihtimaline karşı dönmemek üzere Avrupa’ya geçtiğini söyledi.

Kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu söyleyen Sarıyıldız ise iddianın ardından şöyle konuştu. "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım.. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim".

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise "Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile değil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar" ifadelerini kullandı.