HDP'li Gergerlioğlu: ''Allah’tan başka kimseden korkmam''

HDP'li Gergerlioğlu: ''Allah’tan başka kimseden korkmam''
Güncelleme:

HDP'li Gergerlioğlu, hakkında verilen cezaya ilişkin 'Ben boyun eğmem. Böyle bir insan olsaydık, meydanlara, siyaset alanına, insan hakları savunuculuğu alanına çıkmazdık' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Garê operasyonunun ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle iktidar tarafından hedef alınan Gergerlioğlu, 2 yıl 6 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına dair açıklamalarda bulundu. 

'TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR OLDUĞUNU SADECE BEN SÖYLEMİYORUM'

Hakkında verilen hapis cezasının siyasi olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Türkiye’de insan hakları savunuculuğuna saldırıların en bariz göstergelerinden biri oldu bu karar. Tamamen siyasi bir karar olduğunu sadece ben söylemiyorum. Sadece siyasetçiler, hukukçular söylemiyor. Bu toplumun tüm fertleri apaçık hukuksuzluğu net bir şekilde görüyor. İnsan hakları savunuculuğum cezalandırılmaya çalışılıyor. Tüm insan hakları ihlallerine karşı mücadele eden ben şu anda cezalandırılıyorum. Vekilliğime tehdit var” diye belirtti.

'KESİNLİKLE BOYUN EĞMEM, BUNU HERKES BİLSİN'

Mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Gergerlioğlu, şunları ifade etti: “Bütün bunlara karşı yıllardır sürdürdüğüm mücadelenin bir benzerini sürdüreceğim. Bu mücadele insan hakları mücadelesi aynı zamanda. Kesinlikle boyun eğmem, bunu herkes bilsin. Hukuksuz saldırılara boyun eğecek insanlar değiliz, böyle olsaydık meydanlara çıkmazdık. Allah’tan başkasından da korkmuyorum. Sözümü hiç esirgemedim. Ayrımsız insan hakları mücadelesi verdim. Herkesin uğradığı ihlali burada gündeme getirdim. Ama bu yeni değil. Ortaçağ’da insanlar gerçekleri söylediği için cezalandırıldı. Türkiye’de işkence, çıplak arama, cezaevlerinde bebekler var, Türkiye’de Kürt meselesi var. Bunları söyledim. Bunlar yanlış mı?”

‘BANA VEKİLLİĞİMİ MİLLET VERDİ VE BUNU KİMSE ALAMAZ’
 
30 yıllık hekim ve insan hakları savunucu olduğunu, hayatı ve barışı esas aldığını ifade eden Gergerlioğlu, “Benim için barış, can, hayat önemlidir. Zulmedenlere karşı mücadele ettim ve uyduruk cezalarla bizi cezalandırmaya çalıştılar. Kabul etmiyorum kesinlikle. Ben millet tarafından, bir irade tarafından seçildim. Zulmedenler tarafından bana ihsan edilen bir milletvekili olmadığımı biliyorum. Vekil seçilmeden öncede milletin tüm sorunları ile ilgilenen bir insandım. Bana milletvekilliğini millet verdi ve bunu kimse alamaz. Allah’ın izniyle ben yine milletin vekilliğini yaparım. Hakkımla, mücadelemle, mazlumların gözyaşlarıyla, iradesiyle bu milletvekilliğini aldım” diye belirtti. 
 
‘ÇÖZÜM SÜRECİ BİTTİ, BİZ ŞEYTAN OLDUK’
 
Gergerlioğlu, Yargıtay’ın hakkındaki hapis cezasının onamasını şöyle değerlendirdi: “Yargıtay’ın kararı ortada. Skandal bir karar olduğu belli. Çok net bir hukuksuzluk var. Kürt meselesi çözülmeli diyordum. Yasalarla bu konu düzeltilmeli diyordum. Yıllardır Kürtler haksızlığa uğruyor bu konu düzeltilmeli dedim. Bir Türk olarak Kürdün uğradığı insan hakları ihlallerine ben müdahil olmalıyım. Türkiye’de sorunlar böyle çözülür. İnsan hakları anlayışının yaşanması ve yüceltilmesidir benim davam. O yüzden Kürt meselesi konusunda ben yıllardır konuşuyorum. Çözüm süreci öncesinde de konuştum. Çözüm süreci bitti, biz şeytan olduk. Barış mesajları veriyordum. Ben insan hakları savunucusuyum. Çatışma çözümleri konusunda uzman biriyim. Türkiye hala Kürt sorununu konuşuyor, milletvekillerini hala Meclisten atmaya çalışıyorlar. 20 yıl önce bunu yaptılar şimdi aynısını yapıyorlar. Yazıklar olsun.”
 
‘HAKARETLERE UĞRADIM, LİNÇ EDİLDİM’
 
Gergerlioğlu, şöyle devam etti: “Paylaştığım bir mesajda suçlandım. Kardeşlik diyordum, Kürt meselesinde diyaloğu önerdim ve bundan dolayı açığa alındım. O günkü adli soruşturma yürüdü ve bugün benim tüm haklarımı gasp eden bir hale dönüştü. KHK ile ihracıma yol açan o paylaşımım daha sonra mahkemede savcı tarafından suç unsuru olmayan bir paylaşım olarak görüldü. Ama o paylaşımdan dolayı hakaretlere uğradım, linç edildim, aylarca işsiz kaldım. Hala yayında olan bir haberi paylaştığım için terör örgütü propagandasından ceza alıyorum. Olacak iş mi bu? O yaygın organlarına dava açılmamış Murat Karayılan bir demeç vermiş ‘devlet adım atarsa barış bir ayda gelir’ haberini paylaştım sosyal medyamda. Ne var bunda? Bir haberdir, barış çağrısıdır. Peki bu kadar inanılmaz bir ceza verildi istinafta bozulur diye düşündüm. Ama belli ki istinaf dosyayı okumamış ve Yargıtay cezamı onadı. Usulen ve esasen yanlış bir karar. Yargıtay kararına itiraz eden bir hâkim esasen yanlış bir karardır diyor.
 
‘HER DÖNEMİN ZALİMİ BANA TERÖRİST DEDİ’
 
"Kamu vicdanının kabul edebileceği bir karar değil bu. Kaçırma olaylarını, mahpuslara yönelik ihlalleri, KHK’lilere yapılan soykırımı vurgulamamızdan, çıplak arama, işkenceyi ortaya koymamızdan dolayı bu cezayı aldım. Her dönemin zalimi bana terörist dedi. 28 Şubat’ta başörtüsü için mücadele ettiğimiz için terörist diyorlardı bize. Şimdi Kürt sorununun çözümünü savunduğum için terörist diyorlar bana. FETÖ'cü dediler, bir sürü yaftalamalarda bulundular. Hangi terör örgütündeyim bana bir söylesinler. Ama benim bir örgütüm var. İnsan hakları savunuculuğu örgütündeyim.”

'İKİNCİ KEZ BİR BERBEROĞLU KARARI SKANDALI MI YAŞATMAK İSTYORSUNUZ?' 

AYM’nin CHP’li Enis Berberoğlu kararını hatırlatan Gergerlioğlu, bugün AYM’ye başvuracaklarını söyledi. Açık bir hukuksuzluğun olduğunu bu nedenle AYM’nin ihlal kararı vereceğini belirten Gergerlioğlu, “Ben sonuna kadar direneceğim. Beni neden milletvekilliğinden almak istiyorlar? Çünkü biz milletin hayır duasını aldık. Zalimler bize ceza verilir ama yarınlara o zalimlerin ismi kalmaz, Ömerlerin ismi kalır. Bana ceza verdiler ama vekilliğimi düşüremezler. Benim vekilliğimi düşürüp AYM’den bu kararın dönüp ikinci bir kez skandal bir karar mı istiyorsunuz? İkinci kez Berberoğlu kararı skandalı mı yaşatmak istiyorsunuz? AYM’ye bugün başvuruyoruz. AYM ihlal kararı vereceğini düşünüyorum. AYM kararının beklenmesi gerektiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ-MA)