HDP’li milletvekilleri de canlı kalkan oldu

HDP’li milletvekilleri de canlı kalkan oldu

TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonları sürerken HDP'li milletvekilleri de canlı kalkan oldu.

HDP milletvekilleri ile DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin de aralarında olduğu bir heyet, Diyarbakır’ın Lice-Hani-Kocaköy üçgenindeki operasyon bölgesine giderek canlı kalkan eylemine destek verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Ziya Pir, Çağlar Demirel, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer, Aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticilerinden oluşan bir heyet, canlı kalkan eylemine destek vererek Zergê Tepesi yakınlarında nöbet tutmaya başladı.

Devam eden nöbet sırasında DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken birer açıklama yaptı.

DİCLE: EL ELE VERMELİYİZ

“1990’lı yıllarda olduğu gibi Kürdistan coğrafyası yakılıp, yıkılarak sonuç alınacağı sanılıyor. Ne bu yakıp yıkmalar, ne bu katliamlar ne de gerillaya dönük operasyonlar Kürt özgürlük mücadelesini durduramayacaktır.

“Bizler halk olarak, siyasetçi olarak devleti bu vahşet yöntemlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz. Eğer bütün Kürt ve Türkiye halkları buradaki yurttaşlar gibi can kaybı yaşanması diye el ele verirse, duyarlı davranırsa eminim ki barış gelecektir.

“Nasıl ki 40 yıllık savaş döneminde hiçbir Türkiye Başbakanı ve Cumhurbaşkanı’nın adı tarihte kalmadıysa Recep Tayyip Erdoğan’da tarihin çöp sepetine gidecektir.”

BALUKEN: BARİŞ ÇIĞLIĞINI İSTANBUL VE RİZE SAHİPLENMELİ

“Halkımız burada nöbet tutmasaydı belki burada yüzlerce gencimizin cenazesini kaldırmak zorunda kalacaktık. Halkımızın sergilediği bu duruş çok büyük ve saygıdeğer bir duruştur.

“Bugün Lice’den yükselen barış çığlığının İstanbul, Amasya ve Rize’den sahiplenmesi gerekir. Katliam girişimlerinin durdurulması için tüm Türk kamuoyunun güçlü bir desteğine ihtiyaç var.”

Etiketler PKK HDP TSK canlı kalkan