HDP’li Pervin Buldan hacca gidiyor

HDP’li Pervin Buldan hacca gidiyor

HDP'li Pervin Buldan, hacca gitmek için TBMM Başkanı Kahraman'dan yardım istedi.

HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan hacca gitmek için TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan yardım istedi. Kahraman'ın devre girdi ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, “Hayhay ben misafir edeceğim” dedi. Buldan, Kurban Bayramı'ndan sonra kendisine “Hacce Pervin” denilmesini istedi. Kahraman da hac farizasına hazırlanan Buldan'a, “Hacce hanımefendi hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

‘HACCE PERVİN’

Meclis Başkanlık Divanı'nın son toplantısına, Pervin Buldan'ın yapmayı planladığı hac ziyaretine ilişkin diyaloglar damga vurdu. TBMM Başkanı Kahraman, HDP’li Buldan ile aralarında geçen konuşmayı üyelere şöyle anlattı:

“Pervin Hanım,  ısrarla isminin değişmesini istiyor. Bana ‘Kurban Bayramı'ndan sonra Hacce Pervin Buldan' deyin diyor ve hacca gidişi için de garanti istiyor. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Bey'e söyledim, çok memnun kaldı. ‘Hayhay ben misafir edeceğim'

İŞİ SAĞLAMA ALIYOR

İslam'da şöyle bir kaide vardır. Hacca niyet ettim fakat nakip olmadı, çıkmadı, hasta oldum, bir dahaki hac zamanına kadar ben hacıyım, benim dışımda bir sebep maniyse, Pervin Hanım'ın bu isteği evvela umreydi. ‘Ben Müslüman bir insanım, umre istiyorum, aslında hac istiyorum' dedi. Hac da biliyorsunuz Kurban Bayramı'nda olan bir hadisedir. Kurban Bayramı'ndan sonra asli, şimdiye kadar da aday haccedir. Hacce Hanımefendi hayırlı olsun”

Bu sözlerden sonra CHP'li katip üye Elif Doğan Türkmen de, “Meclis Başkanım şimdi uhrevi sorunu çözdük teşekkür ediyorum. Yüreğinize sağlık, geldik artık dünyevi sorunlara” dedi.