HDP'nin çaycısı PKK toplantısında

HDP'nin çaycısı PKK toplantısında
Güncelleme:

HDP'nin çaycısının terör örgütünün toplantılarına katıldığı tespit edildi.

İstanbul’da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan bir örgüt mensubunun cebinden çıkan not, soruşturmanın Ankara’ya uzanmasını sağladı.

xİstanbul polisi, 2015’te yaptığı operasyonda PKK terör örgütü üyesi olduğunu değerlendirdiği bir kişiyi gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinden “sağlık komitesi” adı altında bir listenin yer aldığı not ele geçirildi. Listede, “kod isim”leri yazılmış 5 kişinin yer aldığı anlaşıldı. Polisin yaptığı incelemeyle söz konusu isimlerin kim olduğu tespit edilince soruşturma Ankara’ya uzandı.

TEKNİK TAKİP İKİ YIL SÜRDÜ

Yaklaşık 2 yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin, Doğu ve Güneydoğu’daki illerde PKK’ya yönelik operasyonları protesto eden gösterilere katıldıkları tespit edildi. Suriye’nin Kobani kentinden getirilen yaralı teröristlerin tedavisini sağladıkları belirlenen şüphelilerin teröristlerin sağlık tedavilerinden sorumlu oldukları belirtildi. Ayrıca yaralı teröristlerin barınma ve bakımlarını da üstlendikleri kaydedildi.

OPERASYON DÜĞMESİNE BASILDI

Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis, şüpheliler M.B., V.C., M.D., F.Y. ve S.I.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Şüphelilerin savcılık ve hakimlik sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

HDP’NİN ÇAYCISI ÇIKTI

Şüphelilerden F.Y.’nin HDP Genel Merkez’de çaycı olarak çalıştığı belirlendi. F.Y.’nin örgütsel toplantılara da katıldığı tespit edilirken, diğer şüphelilerin de tıbbi malzeme satan firmalarda çalıştıkları öğrenildi.

Yeni Şafak