Hem yerli, hem de milli Altay tankının üretimi Almanya'ya takıldı!

Hem yerli, hem de milli Altay tankının üretimi Almanya'ya takıldı!
Güncelleme:

AK Parti iktidarının “yerli ve milli” olarak lanse ettiği Altay tankının seri üretime başlaması için Almanya’dan ihracat izni beklendiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Altay tankının son durumuyla ilgili çarpıcı sözler söyledi. Oktay, Altay tankının henüz seri üretime geçmemesiyle ilgili milletvekillerinin yaptığı eleştirilere verdiği cevapta, seri üretime geçilmesi için Alman makamlarının BMC ile Alman firmalarının yaptığı alt anlaşmalara onay vermesi için beklendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında milletvekilleri, “Altay tankının biteceğine dair açıklamalara rağmen üretime başlanamadığı” eleştirilerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tankın seri üretim sözleşmesinin 9 Kasım 2018’de Savunma Sanayii Başkanlığı ve BMC firması arasında imzalandığını anımsattı. BMC ve Alman menşeli üreticiler ile MTU ve RENK firmaları arasında alt sözleşmelerin imzalandığını belirten Oktay, “Alman yetkili makamlarının ihracat lisanslarının, hükümet izinlerine yönelik onay alınması maksadıyla başvuruda bulunulmuştur. Alman makamlar tarafından söz konusu izinlere yönelik hâlâ cevap alınmaya çalışılmaktadır” dedi.

Cumhuriyet