Huder Başkanı Kaya'nın Bahçeli Ziyareti

Huder Başkanı Kaya'nın Bahçeli Ziyareti

HUDER Genel Başkanı Kaya:- "Sayın Bahçeli, bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkabileceğini ifade etti. Başkanlık siteminin faydaları yanında, sonraki süreçlerde kötüye kullanılabileceği rezerviyle değerlendirilebileceği şeklinde açıklamaları oldu"- MHP Gene

ANKARA (AA) - Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Sayın Bahçeli, bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkabileceğini ifade etti. Başkanlık siteminin faydaları yanında, sonraki süreçlerde kötüye kullanılabileceği rezerviyle değerlendirilebileceği şeklinde açıklamaları oldu" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçeli'ye yaptıkları ziyaretin kendi talepleri üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Ziyareti, Bahçeli'ye geçirdiği ameliyat nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletme ve düşüncelerini paylaşma amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, görüşmenin de bu minvalde yapıldığını aktardı.

Görüşmede, terör, milli dayanışma, anayasa ve sistem arayışları ile derneğin çalışmalarının konuşulduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli, bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkabileceğini ifade etti. Başkanlık siteminin faydaları yanında, sonraki süreçlerde kötüye kullanılabileceği rezerviyle değerlendirilebileceği şeklinde açıklamaları oldu. Bizim çalışmalarımızda başarılar diledi.

Sayın Bahçeli'nin ülkenin ve milletin hayrına olacak kritik konularda göstermiş olduğu tavrın çok ehemmiyetli olduğunu, MHP üzerinde bir takım operasyonlar yapılmak istendiğini gördüğümüzü, bu tür inisiyatiflerin nerede olursa olsun karşısında olduğumuzu ve mücadele ettiğimizi ifade ettik.

Özetle her açıdan her faaliyetimizde amaç edindiğimiz gibi millet ve memleket hayrına bir iş yaptığımıza olan inancımız tamdır. Bu bağlamda olayın Sayın Bahçeliyi veya MHP'yi kongre sürecinde zorda bırakmaya yönelik bir gayrete girişecek mihrakların olduğunu gözlemliyoruz. Belki de bu görüşmenin hayırlı bir tarafı da bu çabanın somutlaşmasıdır."

Kaya, bir gazetede süreçle ilgili düşüncelerini paylaştığını hatırlatarak, "Bu düşüncelerimiz değerlendirmelerimizdir. Hakikat kendini ortaya koyacaktır." dedi.

- MHP'den yalanlama

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise görüşmeye ilişkin bir gazetede yayımlanan haberi yalanladı.

"HUDER Başkanı Hüseyin Kaya: Bahçeli 'anayasa Meclis'ten geçer, Başkanlık sistemi kötü değil' dedi" başlığıyla "ahlaksız" bir haber yayımlandığını belirten Büyükataman, HUDER Genel Başkanı Kaya'nın, Bahçeli'yi geçirdiği ameliyatla ilgili geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere ziyaret ettiğini aktardı.

Kaya'nın, daha önce Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapan ve HUDER'in yönetim kurulunda bulunan kişiyle ziyarete geldiğini ifade eden Büyükataman, görüşmede Kaya'nın dernek çalışmaları hakkında Bahçeli'ye bilgi verdiğini ve bünyelerinde her siyasi görüşten insanın bulunduğunu söylediğini bildirdi.

Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'de herkesin en rahat görüştüğü lider olduğunu vurgulayan Büyükataman, şunları kaydetti:

"Bu nezaket ziyaretini başkanlık ve anayasaya bağlamak eblehlikten öte ahlaksızlıktır. Konuyu detaylandırmıyoruz ancak anayasa ve başkanlık ile ilgili birileriyle görüşecek olsak bu bir derneğin başkanı olmayacaktır. Öte yandan sayın genel başkanımızın ve partimizin anayasa ve başkanlık hususundaki görüşleri gayet nettir. Dileyenler partimizin sayfasından görüşlerimizin tafsilatına ulaşabilirler."

Büyükataman, "mal bulmuş mağribi" gibi haberi yayınlayan gazetenin ipine sarılanları eleştirerek,"Çünkü onlar partimizin aleyhine vatan hainleri bile bir şey söylese söyleyene aldırış etmeden söylenen yalana sarılmaktadırlar. MHP'ye sistemli bir şekilde taarruz edenler bilmedir ki; alçak bir yöntem kullanılarak şerefli bir hedefe ulaşılmaz." değerlendirmesinde bulundu.