Hükümet bebek katili Öcalan'ın görüşme yasağını kaldırıldı

Hükümet bebek katili Öcalan'ın görüşme yasağını kaldırıldı
Güncelleme:

Adalet Bakanı Gül, terör örgütü elebaşısı bebek katili Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili ''Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi ile ilgili bir açıklama yaparak “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkânı getirildi" dedi.

Basın mensuplarına konuşan Gül, şunları söyledi:

“İstanbul, Diyarbakır, Silivri, Urfa’ya gidildi. Yine birçok cezaevine, İmralı’ya da gidildi. Orayı da ziyaret ettiler. Dolayısıyla; tüm cezaevlerinde, ilgili şahıs, tutuklu, mahkumlarla görüşmeler sağlandı. Bunlarla ilgili genel itibariyle daha önceki ziyaretlerde olumlu gelişmeler olduğunu ifade ettiler. Biz, işkence, kötü muameleye sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkmış; özgürlükçü, demokrasiyi geliştiren bir anlayışla yola devam edeceğiz. Dolayısıyla bu konudaki eleştiri ya da önerileri dikkatle takip edeceğiz. Görüşme, İmralı ziyareti oldu.”

ERDOĞAN: "ÇÖZÜM SÜRECİ YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Meclis'teki Grup Toplantısı sonrasında bir gazetecinin "8 yıl aradan sonra Öcalan'ı, avukatlarının İmralı'da ziyaret etmesi muhalefet tarafından 'yeni bir çözüm süreci' olarak da yorumlandı" yorumuna "Bir çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

ERDOĞAN: "O KADAR OLDU MU YA?"

"8 yıl oldu mu?" diye soran ve "Avukatları öyle açıkladı" yanıtını alan Erdoğan, "Avukatları için öyle olabilir de avukatların dışındaki aile için? Daha geçenlerde kardeşini gönderdik. Biz müsaade ettik ona. Mehmet (Öcalan) gitti. Onu saymıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ "AVUKATIYLA GÖRÜŞSÜN" DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili bir soruya şu yanıtı vermişti:

"Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün."

Sabah yazarından canlı yayında ''Sayın Öcalan'' çıkışıSabah yazarından canlı yayında ''Sayın Öcalan'' çıkışı

Akşener'den Erdoğan ve Bahçeli'ye ''Öcalan'' tepkisiAkşener'den Erdoğan ve Bahçeli'ye ''Öcalan'' tepkisi

 

 

 
 

AA