Hükümetten CHP'ninki gibi proje !

Hükümetten CHP'ninki gibi proje !

Davutoğlu, dar gelirlilere 20 yıl vade ve sadece 250 lira taksitle 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOKİ’nin dar gelirliler için 200 bin yeni konut projesi yapacağını söyledi. Davutoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, alınan bazı kararları açıkladı. 

240 ay vadeli olacak
 
TOKİ’de yeni bir hamle başlatacaklarını, geçmişte 631 bin konut inşa eden TOKİ’nin, 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceğini aktaran Davutoğlu, başta emekliler olmak üzere özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere 75 metrekarelik mimari olarak en uygun şekilde üretilen konutların şimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunulacağını ifade etti. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, TOKİ’yi ve yapılan hizmetleri bilmediği için bizim çok iyi şartlarda sağladığımız hizmetleri yeni vaat gibi sunmaya çalışıyor. 200 bin konutla başta emeklilerimiz olmak üzere konut ihtiyacını tümüyle karşılayacağız” diye konuştu. 
 
Devlet memurlarının özel sektörde çalışan eş durumlarıyla ilgili yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan “kesintisiz 3 yıl prim ödeme şartı”nı son bir yılı kesintisiz olmak üzere 2 yıla düşürdüklerini kaydeden Davutoğlu, bütün memurlara bir derece yükselme hakkı tanıdıklarını anımsattı.
 
Yeni makro hedefler
 
Davutoğlu, “Bütün bunlarla Türkiye’nin makro hedeflerini yeniden belirliyoruz. Her alanda büyük, niteliksel dönüşüm programlarını başlatan ikinci atılım döneminin ana parametrelerini ortaya koyuyoruz. Her toplum kesiminin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri üretiyoruz” dedi. 
 
Tarım kooperatiflerinin borçları ertelenecek
 

Tarımsal kooperatiflerin borçlarını ertelemeye karar verdiklerini duyuran Başbakan, şöyle devam etti. “Tarımsal kooperatiflerin bütün borçları ertelenecek ve yeniden yapılandırılacak. Tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkararak yeniden yapılandıracağız. Damlama sulama yapanların elektrik fiyatlarını da yine 2015 sonu itibarıyla mevcut tarımsal sulama fiyatlarının altına çekiyoruz. Seracılık faaliyetlerini tarımsal sulama tarifesi kapsamına alıp sulama ve elektrik maliyetlerini düşürüyoruz. 42 ilimiz AB desteğinden yararlanıyordu, 39 ilimizi de bütçeden biz karşılayacağız ve aynı kriterler geçerli olacak. Bu 1 milyar liraya yakın destek demektir. Eski serası olanların seralarını yenilemesi ve büyütmesi için faizsiz kredi veya hibe programı oluşturuyoruz.” Davutoğlu, kentsel dönüşüm içine giren alanlarda elektrik ve su kesintileri ve düzenlemelerinde, mutabakata varılması halinde bu tür kesintilerin de yapılmayacağını bildirdi.