Hükümetten Yenibosna açıklaması: Aslında çok büyük...

Hükümetten Yenibosna açıklaması: Aslında çok büyük...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yenibosna'daki hain saldırı ile ilgili konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu aslında çok büyük bir saldırı fakat alınan tedbirler sayesinde çok şükür mümkün olan en az hasarla atlatılmış oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, ALTAŞ TV, TV 52, BTV ve ORT'de yayınlanan "Gündem Özel" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul'da Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve askeri inzibat binası yakınında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "İstanbul valimiz ile telefondan konuştum. Bu aslında çok büyük bir saldırı fakat alınan tedbirler sayesinde çok şükür mümkün olan en az hasarla atlatılmış oldu. 10 yaralımız var. Bunlardan 6 tanesi taburcu edilmek üzere. 4 yaralı kardeşimizden bir tanesinin durumu ağır. Geri kalanların, ümit ediyoruz ki birkaç gün içerisinde düzelir." diye konuştu.

Türkiye'nin, geçen sene temmuz ayından bu yana çok yoğun bir terör saldırısı altında olduğunu belirten Kurtulmuş, "Dolayısıyla bu saldırıyı PKK yapmış olabilir, DAEŞ yapmış olabilir ya da başka bir taşeron örgüt de yapmış olabilir. Netleştiği zaman bu ortaya çıkar ama Türkiye'nin bir terör örgütü ile başı belada değil. Bunların hepsi ile birlikte Türkiye mücadele ediyor ve hepsinin karşısında durmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecinde, terör olaylarının tesadüf olup olmadığı" yönündeki bir soruya ilişkin ise "Şunu biliyoruz ki bu terör örgütlerinin tamamı taşeron ve maşadır. Bunlar sadece adam öldürmek üzerine kendilerince ortaya koydukları birtakım hedefler etrafında mücadele ederler. Birtakım istihbarat örgütleri de bu örgütler üzerinden istifade eder. Yani üst akıl büyük resmin parçalarını bir araya getirmek için bu tip taşeron örgütleri kullanır. Dolayısıyla yeryüzündeki terör örgütlerinin tamamı taşerondur. Tamamı birtakım istihbarat birimlerinin elinde oyuncak hale gelmişlerdir. Maalesef dünya bu anlamda da terör örgütlerinin cenneti haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Çadır kente yapılan bombalı saldırı

Suriye-Türkiye sınırındaki Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırıya da değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu bir kere bir insanlık suçudur. Burası evlerinden, yurtlarından edilen Suriyelilerin gelip barınmak için bir türlü hayata tutunmak için Türkiye'nin desteği ile oluşturulmuş olan kamplardır. Böyle göçmen bir kampa yapılan saldırı tamamıyla insanlık suçudur. Tamamıyla insanlığa işlemiş suçtur. Zaten son zamanlarda bakarsanız başka ülkelerin uçaklarının kalkıp özellikle Türkiye'ye yakın bölgelerde Özgür Suriye Ordusu'nun mevzilerini bombaladıkları ve başka yerlerde katliamlar yaptıklarını biliyoruz. Amaçları özellikle DAEŞ'e karşı mücadelede son zamanda bir mesafe alan Özgür Suriye Ordusu'nu bir türlü durdurmak. Özgür Suriye Ordusu üzerinden de Türkiye'ye ders vermektir. Türkiye'ye bir şekilde mesaj göndermektir."

"FETÖ, eli kanlı terör şebekesidir"

"Son günlerde FETÖ mağdurlarının çok sık gündeme getirildiği, 15 Temmuz gecesinde yaşananların ise unutturulmaya çalışıldığı" yönündeki iddialara da yanıt veren Kurtulmuş, "Türkiye 15 Temmuz'u hemen böyle geride bırakamaz. 15 Temmuz Türkiye topraklarında tarih boyunca gördüğümüz en büyük, en acı ihanettir. Sen milletin silahlarını alacaksın, gariban insanlara ateş açacaksın, Meclis'i yerle bir edeceksin, Cumhurbaşkanı'nı öldürmek üzere sefer düzenleyeceksin. Dolayısıyla bunun bir izahı yok. Bu darbe teşebbüsü filan değil. Bu, Türkiye'yi iç savaşa sürükleme ve arkasından aynen Irak, Suriye, Afganistan gibi Türkiye'yi dış işgale hazır hale getirmekti. Bunun adını böyle koyalım. Bu FETÖ'cüler de gerçekten eli kanlı bir terör şebekesidir." dedi.

FETÖ ile mücadeleye de değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu örgütle irtibatlı, yanında, sağında, solunda, içinde, kenarında bulunan, bunların darbe teşebbüsüne destek vermiş demektir. Bunların hepsinden bunun hesabı sorulacaktır. Bu, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en büyük felaket. Bundan Allah'ın izni, milletin iradesi ile Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve cesaretiyle bir gece millet bunu ters düz etmeyi bildi. Artık bunların devletten de ayıklanması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu FETÖ'cü eşkıyadan devleti arındıracaktır. 241 insan şehit edilmemiş, Meclis bombalanmamış gibi şimdi birileri kalkıp 'FETÖ mağdurları' diyorsa, onlar da FETÖ'ye hizmet ediyorlar. Ortada bir algı operasyonu var. Mağdur olan birisi varsa o da 79 milyon milletimizdir. Türkiye Cumhuriyet ciddi şekilde mağdur olmuştur."

Başında beri çok titiz çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, "Bu kuruların arasında yanan yaşlar varsa haksız yere birtakım muamele görmüş insan varsa bunların düzeltilmesi için de komisyonlarımız kuruldu. Bunlar tek tek gözden geçiriliyor. Hiç kimseye haksızlık yapılmayacak. FETÖ ile irtibatı olan kim varsa korksun ama bunlarla irtibatı olmayanlar da lütfen rahat olsunlar, sakin olsunlar. Hiç kimseye haksızlık yapılmayacaktır. Yanlışlık varsa da bunlar düzeltilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz'deki terör operasyonları

Kurtulmuş, Karadeniz'de devam eden terör operasyonlarına da işaret ederek, PKK'nın sadece Karadeniz'de değil, Türkiye'nin hiçbir yerinde başarılı olamayacağını vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Kürt vatandaşların desteğini büyük ölçüde kaybettiğini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu açıkça gösteriyor ki Kürt halkı kendi hakkına ve hukukuna sahip çıkıyor. Kendi onurunu koruyor. Yaklaşık iki yıldır ise Ordu, Giresun ve Sivas kırsalında çok az sayıda PKK militanı maalesef başımıza bela oldu. Maalesef coğrafi şartlar nedeniyle kendilerini bir müddet saklamayı başardılar. Çok şükür geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan operasyonda buradaki teröristler imha edildi. Bunun için de tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum ama özellikle Mesudiye halkı da teröre karşı verilen mücadelede askerimize olağanüstü destek vermiştir. Bu anlamda Mesudiyeli hemşehrilerimi de tebrik ediyorum. İnşallah bölgemizde bu teröristlere bir daha rastlanmaz."

AA