İçme suyu sorunu çözülüyor !

İçme suyu sorunu çözülüyor !
Güncelleme:

Hakkari Yüksekova ilçesinde yaşanan içme suyu sorunu 55 milyon liraya mal olacak projeyle çözülüyor.

Valilik  kararıyla görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi, ilçede 50 yıldır yaşanan  içme suyu sorununu, yaklaşık 55 milyon liraya mal olacak projeyle çözüme kavuşturacak.

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi,  ilçede 50 yıldır yaşanan içme suyu sorununu çözmek için 55 milyon liralık  yatırımla "İçme Suyu Projesi"ni hayata geçirecek.

Valilik kararıyla Yüksekova Belediye Başkan Vekili olarak  görevlendirilen Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin  yanına, ilçede yıllardır devam eden sorunları çözmeye dönük projeleri de ekledi.

Bu kapsamda Yüksekova'da yaklaşık 50 yıldır devam eden içme suyu  sorununu çözmek için "İçme Suyu Projesi" başlatıldı.

55 milyon liraya mal olması beklenen proje çerçevesinde farklı  noktalarda iş makineleriyle çalışma yürüten yüklenici firma ekipleri, 2,5  kilometrelik kazı çalışmalarının ardından çelik boru döşedi.

Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

İlçenin artık terörle değil hizmetle anılmaya başlandığını belirten  Kaşıkçı, "Artık hizmet ve çalışma dönemindeyiz. Şu an gönül rahatlığıyla çeşmeden  su içemiyoruz. 13 kuyudan vatandaşımıza su veriyoruz. Bu su hiçbir arıtmaya,  ilaçlamaya tabi tutulmadan doğrudan vatandaşımıza veriliyor. Devlet kararını  verdi. Bu kapsamda 200 bin nüfusa hitap edecek bir proje hazırladık. Bu projenin  tamamında 240 kilometrelik hat döşüyoruz. Bütün mahallelerimizde, sokaklarımızda  hatların tamamı yenileniyor. Projeyi en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz."  dedi.

Kaşıkçı, farklı noktalardaki su depolarını da yenilediklerini, ayrıca  Dilimli Barajı'ndaki suyu da arıtma tesisinin hizmete girmesinin ardından ilçeye  getireceklerini bildirdi.

AA