İktidara yakın isimden dikkat çeken iddia: ''Bahçeli bir kez daha erken seçim isteyebilir''

İktidara yakın isimden dikkat çeken iddia: ''Bahçeli bir kez daha erken seçim isteyebilir''
Güncelleme:

İktidara yakınlığıyla bilinen yazar Mümtazer Türköne Başta CHP olmak üzere muhalefet erken seçim için baskılarını sürdürürken, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı ile yeni bir süreci başlatan MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapması için tek ihtimalin olduğunu açıkladı.

İktidara olan yakınlığı ile bilinen akademisyen yazar Mümtazer Türköne, hem muhalefetin erken seçim çağrıları hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan için “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" sözleriyle başlayan ve iktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı yeni süreç ile ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Türköne, "Devlet Bahçeli için bugün işin ana damarı çözüm süreci. Bahçeli çözüm sürecinde ısrarlı, tavizsiz bir şekilde ısrar ediyor ve bu süreci aksatacak her şeye karşı tavır alıyor" dedi.

Türköne, üçlü koalisyon döneminden bu yana Türkiye'de alınan her erken seçim kararının arkasındaki isim olan MHP lideri Bahçeli'nin bir kez daha erken seçim istemesi için tek bir şartın olduğunu öne sürdü.

Türköne "benim öngörüm şöyle" diyerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni süreci tırpanlayacağını öne sürdü.

Türköne bu durumda da MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim isteyeceğini ifade etti.

İşte Türköne'nin o açıklamaları:

"Benim öngörüm şöyle… Erdoğan çözüm sürecini baltalayacak, yani çözüm sürecinin gelişmesini engelleyecek. Bahçeli de bunun üzerine Türkiye'yi erken seçime götürecek. Erdoğan çözüm sürecini baltalayacak çünkü daha önce anlattığım gibi hukuka dönüşün kendi hegemonik gücünü tırpanlayacağını ve kendini enterne edeceğini düşünecek. Bu yüzden de süreci küçük küçük tırpanlayarak sona erdirmeye çalışacak. Yani aslında Erdoğan çözüm sürecinin kendisine değil bu sürecin kendisine hukuk dayatacak olmasına karşı. Söyledim, hukuka dönüş olmadan da çözüm sürecinin başarılı olma ihtimali yok. O zaman da Bahçeli Türkiye'yi erken seçime götürmek zorunda. Çünkü çözüm sürecinin önü ancak o zaman açılır."

 

Cansu Çamlıbel'in yazısının tamamı için...

text-ad