İlhan Hazinedar Ortaokulu muhteşem bir törenle açıldı

İlhan Hazinedar Ortaokulu muhteşem bir törenle açıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın annesi merhume Eczacı İlhan Hazinedar adına Ordu'nun Fatsa ilçesinde eğitime kazandırdığı ortaokulun açılışı muhteşem bir törenle gerçekleşti.

Ortaokulun açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar birlikte gerçekleştirdi. 

Başkan Hazinedar'ın annesinin adını yaşatmak için Ordu'nun Fatsa ilçesinde eğitime kazandırdığı 24 derslikli yüksek standartlara sahip Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu'nun açılışı muhteşem bir törenle, halk oyunları ekibinin özel olarak hazırladığı gösteriler ve etkinliklerle gerçekleşti. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Eski CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi,  İşadamları ve binlerce vatandaş katıldı. 

1-(1)-436.jpg

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Böyle bir eğitim kuruluşuna katkı veren, emek harcayan ve dolayısıyla bunu Fatsa'ya kazandıran değerli belediye başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bana deseler ki bu ülkeye ilk önce ne yapmak istiyorsun? İlk hedefin ne olacak? Bundan yıllarca önce söylediğim bir söz var. Türkiye'nin her tarafını okullarla donatacağım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi, gitmesin mi tartışmaları olurdu. Çok şükür bugün anneler kız çocuklarının okula gitmesini istiyor. Umudumuz sizsiniz" dedi. 

12-035.jpg

Annesi adına yaptırdığı ortaokulun açılış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Merhum annem Ecz. İlhan Hazinedar adına gerçekleştirdiğimiz okulumuzun açılışına hepiniz hoşgeldiniz. Biraz önce ailemle ilgili bir kaç dakikalık bir özgeçmişi izledik. Herkesin ailesi değerlidir. Şüphesiz milliyetçilik ailede başlar, komşuda, mahallede, eğitimde devam eder. Milliyetçiliği böyle algılamak lazım. Biraz önce hatırlattığımız ailemizin özgeçmişi, bana bir şereften öteye bir sorumluluk vermektedir. O ailenin mensubu olmak, ülkesine, vatanına, toprağına, değerlerine karşı çok yüksek bir sorumluluk yüklemektedir. Ben annemden çok küçük yaşlarda bunu öğrendim. Özgürlükçü olmayı, değerlere saygıyı öğrendim. İlköğretimi 9 öğretmenle okudum. Türkiye'de hizmet etmenin her zaman bir bedeli vardır. Biz bu bedeli ödemeye hazır olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızla belki bugün bir ortaokul açacağız ama özellikle sizin bilmenizi isterim ki Allah’ın verdiği bu imkanları her yere kullandım. Konya’nın Şehitliği’nden, Gürgentepe’nin okuluna, Akkuş’a, Ordu’nun her yerine hizmetler götürdük. Belki bu okulda yaptığımızdan çok daha fazla hizmetler ürettik. Camilerimize, cemevlerimize yaptık. Şimdi ilk defa, beni ben yapan rahmetli annem adına bir okul açılışı gerçekleştiriyoruz. Ailem bundan tam 65 yıl önce ikinci Cumhurbaşkanımız rahmetli İsmet İnönü’yü ağırlamıştı. Şimdi aynı onuru 65 yıl sonra CHP Genel Başkanı olarak bana yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu okulda emeği geçen işçi, mühendis kardeşlerime, Ordu Belediye Başkanımıza ve Sayın Valimize ve hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.