İlk defa böyle karşılandı

İlk defa böyle karşılandı

Selahattin Demirtaş, Şirinevlerde esnafları ziyaret ederken ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla karşılandı.

İstanbul Şirinevler'de esnafları ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'un en kalabalık semtlerinden Şirinevler'de vatandaşlarla ve esnafla buluştu.

Şirinevler Meydanı'ndan başlayıp, Fevzi Çakmak Caddesi boyunca eşi Başak Demirtaş ile birlikte yürüyen Demirtaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şirinevler'de esnaf ziyaretinde bulunan Demirtaş, önce eşiyle birlikte bir çiğ köfte dükkanına girdi. İkram edilen acılı çiğ köfteyi çok beğenen Selahattin Demirtaş, gazetecilere dönüp, "Size de ısmarlayayım arkadaşlar. Biri yer biri bakar, kıyamet kopmasın. Gerçi biri yiyor, çok kişi bakıyor. Herhalde kopmaz kıyamet..." diyerek espri yaptı.

'KÜRT BÖREĞİ' YEDİ

Ardından bir börekçiye uğrayan Demirtaş, halk arasında 'Kürt böreği' olarak adlandırılan 'sade küt böreği'nden yedi. İçecek olarak ayran isteyen Demirtaş, eşinin de güzel ayran yaptığını söyledi.

'TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR'

Esnaf ziyaretleri boyunca en çok dikkat çeken ise kalabalığın attığı sloganlar oldu. Kalabalık sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

Demirtaş Şirinevler'den ayrılırken de sloganlar duyuldu. Bu kez "Kürdistan ve Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı atıldı.

Engelli bir çocukla selfie çektiren Demirtaş, yoğun sevgi gösterileri arasında Şirinevler'den ayrıldı.