İmralı tutanakları bugün yaşananlara ışık tutuyor !

İmralı tutanakları bugün yaşananlara ışık tutuyor !

Abdullah Öcalan'ın 2.5 yıl önce kendisini ziyaret eden heyete anlattıkları, bugün yaşananlara ışık tutuyor

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre BDP milletvekilleri Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder 23 Şubat 2013’te İmralı Adası’na giderek terörist Abdullah Öcalan’la görüştü. BDP’liler ile Öcalan arasındaki görüşmede bir de MİT görevlisi bulundu. Bu görüşmenin tutanakları 28 Şubat 2013 tarihinde Milliyet gazetesinde “İmralı Zabıtları” başlığıyla yayınlandı.

İşte haberde yer alan ve bugüne ışık tutan terörist Abdullah Öcalan’ın ifadeleri:

BAŞARISIZ OLURSAK ÜST DÜZEY SAVAŞ

- Özal’dan beri teşebbüs içerisindeyim, kesintiye uğradı. Şimdi akamete uğramaması lazım. Uğrarsa, tırnak kesilirse felaket olur. Türklerde bunu bilmeli; başarısızlık orta ve üst düzey savaş, isyan, kaos; hepimizin hayatı söz konusu. Şimdi kadar yaşadıklarımız deveden kulak kalır. Kesin başarı hedefi ile sonuçlanması lazım.

BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

- Eski yaşam alışkanlıkları top yekun bırakmak gerekir. Neden, çünkü bu bir rejim değişikliği olacak. Şimdiye kadar olanlar ısınma hareketi idi. Bütün felsefi ve örgütsel birikimimi bu yönde PKK’yi hazırlamak ve dönüştürmek için kullanıyorum. Bu en köklü adım. Demokratik kurtuluş ve demokratik yaşam süreci.

ÇEKİLDİĞİMİZDE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ

- Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem.

- Çekildiğimiz alanda gerillayı daha da büyüteceğiz. Çekilirsek gerilla biter görüşüne katılmıyorum. Suriye var, İran var. Şu an Suriye’de 50 bin, Kandil’de 10 bin, İran’da 40 bin var.

ÖLEN ÖLECEK, ESKİSİ GİBİ SAVAŞMAYACAĞIZ

- Herkes, hepimiz özgür olacağız. Şunu bilin ki bu hamlem komployu boşa çıkaracaktır. Ben komployu aşıyorum. Başarılı olursam, Ne KCK tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Ölen ölecek, ben karışmıyorum. Yalnız, herkes bilmeli ki, ‘Ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız’. Kendime güveniyorum.

TAYYİP BEY’İN BAŞKANLIĞINI DESTEKLERİZ

Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz.