İnce Kılıçdaroğlu'un çekilmesini istedi, CHP'den çok sert yanıt geldi

İnce Kılıçdaroğlu'un çekilmesini istedi, CHP'den çok sert yanıt geldi
Güncelleme:

Seçimden sonra ilk kez CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Muharrem İnce'den ilk açıklama geldi. İnce'nin açıklamasına CHP'den ve Kılıçdaroğlu'ndan çok sert yanıt geldi.

Muharrem İnce, dün Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından ilk kez konuştu. Dünkü 3 saat süren görüşme sonrası bugün gazetecilere konuşan İnce, görüşmede Kılıçdaroğlu'na yaptığı teklifi açıkladı. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık teklif ettiğini söyledi. 

İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini belirtti. İnce, kurultay için imza çağrısı yapmayacağını ifade etti.

“Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif ettim” teklif ettiğini belirten Muharrem İnce "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İnce 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız." ifadelerini kullanmıştı.

 "Sayın Genel Başkan'a büyük bir devlet adamlığı yaptığını İYİ Parti'ye 15 vekil gönderdiğini, rakip olan beni aday göstererek devlet adamlığı yaptığını, bunu devam ettirmesi gerektiğini söyledim. Kendisine benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal başkan olabileceğini, bu çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim. Kendisi bir yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu ile bir kurultay yarışı içine girmeyeceğim."

Kılıçdaroğlu, İnce zirvesinde dikkat çeken ayrıntıKılıçdaroğlu, İnce zirvesinde dikkat çeken ayrıntı

CHP'DEN İNCE'YE YANIT: "GÜNDEMİMİZDE YOK"

Muharrem İnce'nin bu açıklamasının ardından CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı açıklamada "kurultay gündemimizde yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU: "SİYASİ NEZAKETSİZLİKTİR"

Tezcan'ın ardından bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, İnce'nin sözlerini "siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye sert tepkiKılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye sert tepki

CHP MYK TOPLANIYOR

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı özel görüşmeyi paylaşmasının ardından CHP'de MYK Perşembe günü saat 11.00'de toplanma kararı aldı.

 

Seçiniz...