İnce'den ''Kılıçdaroğlu'nun destekler misiniz'' sorusuna cevap

İnce'den ''Kılıçdaroğlu'nun destekler misiniz'' sorusuna cevap
Güncelleme:

Eski CHP milletvekili Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayıyım derse destekler misiniz?" sorusuna cevap verdi: Aday olursa doğru bir iş yapmış olur.

Eski CHP milletvekili ve Bin Günde Memleket Hareketi'nin kurucusu Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olması durumunda nasıl bir tavır takınacağını açıkladı. 

İnce, Bizim TV'de katıldığı canlı yayında "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayıyım derse destekler misiniz?" sorusuna "Aday olursa doğru bir iş yapmış olur" cevabını verdi. 

İnce'nin açıklamaları şöyle: 

"Çünkü önceki sistemde parlamenter sistemde bir siyasi parti iktidar olmak istediğinde hedefi ne oluyordu? Genel başkanının başbakan olması isteniyordu değil mi? Yani genel başkan diyordu ki 'Ben başbakan olacağım ülkeyi yöneteceğim' öyle oy istiyordu.

 "GERÇEĞİ GÖRMEK BAŞKA BİR ŞEY"

Peki bugünkü sistem ne ortada? Başbakanlık yok. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Siyasi partinin amacı iktidar olmaksa o siyasi partinin genel başkanının da Cumhurbaşkanı olması lazım. Çünkü iktidar olmak Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyor bu sistemde. Bu sistemi beğenmek, beğenmemek başka bir şey gerçeği görmek başka bir şey.

"OLMUYORSA KOLTUĞU BIRAKMALI"

Peki, Cumhurbaşkanı adayı olmuyorsa bir partinin genel başkanı o koltuğu hemen bırakmalıdır. Aday olması problem değil, aday olmaması problem. Anlatamadığım yer burası, ben öteden beri hep aynı noktadayım. Konjonktürel siyasetten yana değilim. İlkesel siyasetten yanayım her zaman. Bir siyasi parti bu CHP ya da başka bir parti. Partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır bu sistem devam ettiği sürece. Olmuyorsa o koltuğu hemen bırakmalıdır."

 "İKİNCİ TURDA KİM YARIŞIRSA..."

24 Haziran seçiminde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olacak aday ile ilgili "Seçimin ikinci tura kalması halinde, aday kim olursa olsun desteklerim. Partimin kanaati ne yönde olursa, ona uyarım. İkinci turda kim yarışırsa, desteklerim" açıklaması yapmıştı. 

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce 'Bin Günde Memleket Hareketi'ni 4 Eylül'de Sivas'tan başlatmıştı.
 
İnce, konuşmasında "Türkiye'nin misak-ı milli ittifakına ihtiyacı var. Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Böyle bir ortamda Sivas'tan yola çıkıyoruz Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir' dedi. Cumhuriyetin değerleriyle oynayarak, tarihle kavga ederek FETÖ ile mücadele edilemeyeceğini de belirten İnce 'Bunların menzili de belli. Yakında yine 'kandırıldık' derler, şaşırmayın" ifadelerini kullanmıştı.