'İş adamları Gül’e yanınızdayız mesajı vermeye başladı''

'İş adamları Gül’e yanınızdayız mesajı vermeye başladı''
Güncelleme:

Yeni partiler kurulurken iş adamlarının Abdullah Gül ile buluştuğu ve 'iktidara gelmeden sizin yanınızda yer aldığımızı unutmayın' mesajı verdiği iddia edildi.

İktidara yakın Türkiye gazetesinde yazan Fuat Uğur, bugünkü köşesini iş adamı olan bir arkadaşıyla yaptığı sohbete ayırdı. Bol, adını vermediği iş adamının eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışma ofisine gittiğini ve çok sayıda işadamının da Gül ile görüşmek için ofisinde sıraya girdiğini yazdı. Bol şunları aktardı:

“iş adamı dost, ‘Bil bakalım’ diye başlarken, gittiği yerin, eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’ün çalışma ofisi olduğunu söylemek istermiş.

Ne mi yapmış?

Tahmin ettiğinizi; Abdullah Gül ile ‘istişarelerde’ bulunmuş.

İyi hoş ama benim de arkadaşımın anlattıklarından tanıdığım aynı iş adamı, yakın zamana dek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve AK Partili yöneticilerin kapısını aşındırmıyor muydu?

Demek ki birileri kendince ‘geleceğe’ dair yatırımlar yapmak amacıyla pozisyon ediniyor.

İş adamının verdiği diğer bilgi daha da ilginç.

Gül’ün çalışma ofisi epey kalabalıkmış. Gelenlerin çoğu da iş adamıymış yine.

Çok şaşırdım buna. Düşünün, bekleme odasında Abdullah Gül ile görüşmek için sıraya girerken herkes birbirini görüyor ve sohbet ediyor. Ne tuhaf! Yukarıda da belirttiğim üzere bunların hepsi, birbirlerini Erdoğan’ın kapısında görüp sohbet etmiyor muydu?

Arkadaşım gazeteci ve televizyon yöneticisi olmasına rağmen benimle mukayese edildiğinde çok fazla iş adamı aklına sahip olduğundan ‘Fuat'cığım iş adamı yeri gelir, bekleme odasında şeytanla bile sohbet eder, umursamaz’ dedi.

Zaten bu tür konularda ona hep hak veririm. Benden akıllı çünkü.

Merak ettiğim bir diğer konu da Gül ile görüşmek için bekleşenler hangi ölçekteki iş adamlarıydı?

Onun bilgisini de aldım. Genellikle küçük ve orta ölçekli iş adamları.

Ne konuda ‘istişareler’ yapıldığını az çok biliyoruz. İş dünyasında yaşanan sıkıntılar, artık verilmeyen ihaleler ya da işlerin eskisi gibi köşeleri döndürmemesi vb. vb... Ve ardından ‘Sayın Gül daha iktidara gelmeden sizin yanınızda yer aldığımızı unutmayın’ imaları.

Tamamını kastetmiyorum ama bu türden tıynetsiz küçük ve orta ölçekli iş adamı her zaman ihanete hazırdır. Yıllarca Erdoğan sayesinde paraya para dememiş, kazandıkça kazanmış ama sebebi ortada, çoğu yurt dışı saldırı kaynaklı ekonomik sıkıntılar nedeniyle, kârdan zarar etmeye başlayınca hemen ‘satış’ noktasına gelmiş prototip.”
 
 

Fuat Uğur'un yazısının tamamı için...