İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu

İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş ile Üsküdar arasını boğazın altından yaya yolu ile bağlayacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş ile Üsküdar arasında “Yaya Tüneli ile bir yürüyüş yolu” oluşturacaklarını açıkladı. Üsküdar’da Marmaray metrosundan inen yolcular, denizin altından, yürüme bandı ile karşı yakaya geçip, Kabataş metrosuna ulaşabilecek.

opbaş,  şu açıklamayı yaptı: “Üsküdar ile Kabataş arasında bir yürüme tüneli yapacağız. Üsküdar metrosundan çıkanlar, yüzeye çıkmadan, yürüme bandıyla Kabataş’taki metro istasyonuna gelecek. Oradan metroyla, Kirazlı’ya gidecek. Etiler’de finikülerle Aşiyan’a gidebilecek” dedi.

8 AYRI RAYLI SİSTEM İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Kendi döneminde 145 kilometre raylı sisteme ulaştıklarını, 76 kilometre metro inşaatının da devam ettiğini anlatan Topbaş, “Toplam 100 kilometrelik 8 ayrı raylı sistemin hazırlıkları bitti. Bu hatları bir ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz" dedi. Topbaş'ın hazırlıklarını duyurduğu hatlar şöyle:

-Yenidoğan-Çekmeköy-Sultanbeyli: 16,7 kilometre
-Pendik-Kaynarca-Tuzla: 11,6 kilometre
-Bağcılar-Kirazlı-Halkalı: 10 kilometre
-Göztepe-Ataşehir-Ümraniye: 13 kilometre
-Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı: 10 kilometre
-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı: 15 kilometre
-Başakşehir-Kayaşehir: 6,5 kilometre
-Mahmutbey-Esenyurt: 17 kilometre

BOĞAZ'A PARALEL İKİ HAT

Topbaş, her iki yakanın sahillerinde ciddi yoğunluğun yaşanması nedeniyle Beşiktaş-Sarıyer ve Üsküdar-Beykoz arasında da metro yapılması için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. Topbaş, Etiler'den fünikülerle Aşiyan sahiline inileceğini de ekledi.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ DENİZİN ALTINA ALINACAK

Yerel seçim çalışmaları sırasında seçime günler kala 'çılgın proje' olarak açıkladığı 'Unkapanı Köprüsü'nü denizin altına alma projesi' için de etütlerin tamamlandığını dile getiren Topbaş, “Böylece Haliç'in akıntısı normale dönecek ve daha temiz olacak. Haliç kurtulacak" diye konuştu.

İSTANBUL HAVAYOLLARI GELİYOR

İstanbul Havayolları Şirketi'ni kurmak üzere Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini vurgulayan Topbaş, “Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, 'uçak taksi' tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak" dedi.