İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal oldu

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı, yapılan oylama sonucu AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçildi.

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı  için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda,  adaylardan biri, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan  seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. Ak Parti'nin  adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı.

Bu sonuçla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mevlüt Uysal oldu.

MEVLÜT UYSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yeni Başkanı Mevlüt Uysal seçim sonrası ilk konuşmasını yaparak, “İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez” dedi. 

Uysal yaptığı ilk konuşmada, “Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul’da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul’da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

“Kadir Topbaş büyükşehir başkanlığından istifa etse bile ihtiyacımız olduğunda İstanbul’a hizmet etmede katkı sunacağını düşünüyorum. Bu şehir müjdelenmiş bir ve kadim bir şehir. Doğunun batının farklı kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. İnşallah önümüzde 2019’a kadar bu az zamanda bu şehrin kültürlerin buluşma şehri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum. Yine bugün seçimi yaptık diyorum ki Bismillah diyelim başlayalım. Başta yaptığım konuşmamda az konuşup çok iş yapacağız dedim. İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez.”

Uysal konuşmaların ardından Meclis'te tebrikleri kabul etti.

UYSAL MÜHRÜNÜ ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki seçimin üçüncü turunda kullanılan 308 oyun 179'unu alan Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Uysal, düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet'ten başkanlık mührünü alarak, görevine başladı.

Mevlüt Uysal, tebrikleri de kabul etti.

TOPBAŞ'TAN BAŞKAN UYSAL'A TEBRİK

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini kazanan Mevlüt Uysal'ı sosyal medyadan paylaştığı mesajla tebrik etti. 

Kadir Topbaş'ın İBB'den istifasının ardından İBB Meclisi'nde yapılan seçimde 3'üncü turda yapılan seçim ile yeni başkan olan Mevlüt Uysal'ı sosyal medya üzerinden attığı tweet ile tebrik etti. Topbaş, paylaştığı mesajda, " İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Sn. Mevlüt Uysal kardeşimi tebrik eder, yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal oldu - Resim : 1

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 senesinde dünyaya gelen Mevlüt Uysal aslen Antalyalıdır.  İlk ve orta öğrenimini Antalya'nın Alanya ilçesinde okuyan Mevlüt Uysal 1988 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Okulunu bitirdikten hemen sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir yandan da aktif siyasetle uğraşmıştır.

Hatice Uysal ile evli olan Uysal dört çocuk babasıdır.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERÜVENİ

Başakşehir’de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir’de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111’i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072’sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.

Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559’unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.

Seçiniz...