İstanbul'da yeni seçim tarihi belli oldu

İstanbul'da yeni seçim tarihi belli oldu
Güncelleme:

YSK'nın 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul sonuçlarını iptal etmesinin ardından yeniden yapılacak İstanbul seçimlerinin tarihi 23 Haziran 2019 olarak belirlendi.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Kararın 4'e karşı 7 oy ile alındığı bildirildi.

Yenilenecek İstanbul seçimlerinin tarihi belli oldu. Tarih önce 7 Temmuz olarak açıklansa da YSK'nın seçim gününü öne çektiği ve İstanbul'da seçimlerin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacağı açıklandı.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun seçimlere itiraz başvuru tutanağını hazırladığı tarih 23 Nisan 2019'du. Seçimleri yenilenmesi için gerekli olan 60 günlük süre itiraz başvuru tutanağının hazırlandığı gün başladığı için seçimler 23 Haziran'da tekrarlanacak.

İstanbullular 23 Haziran'da sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek.

YSK kısa kararında, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019'da yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından, "İstanbul seçimleri yenileniyor, hayırlı olsun" açıklamasını yaptı. Özel daha sonra yaptığı paylaşımda ise seçimlerin 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacağını belirtti.

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından, "İstanbul seçimleri yenileniyor, hayırlı olsun" açıklamasından sonra, "Seçim Tarihi 23 Haziran 2019 Pazar" dedi.

MHP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Kürşat Türker Ercan da Twitter hesabında "Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için AK Parti'nin yapmış olduğu olağanüstü itirazı oy çokluğu ile kabul etti. İstanbul'da seçimler yenileniyor" dedi. Ercan, "MHP Maltepe itirazları ile Büyükçekmece itirazlarının görüşülmesine devam edilecek" diye de yazdı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Millet İttifak'ı adayı Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkıyla kazanmıştı.

CHP'den YSK'nın iptal kararına ilk tepkiCHP'den YSK'nın iptal kararına ilk tepki

YSK binasının etrafı polis kuşatmasındaYSK binasının etrafı polis kuşatmasında

YSK İstanbul seçimlerini iptal etti, dolar fırladı !YSK İstanbul seçimlerini iptal etti, dolar fırladı !

 

 

 

Seçiniz...