İşte Erdoğan'ın Davutoğlu planı

İşte Erdoğan'ın Davutoğlu planı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı partilerin AK Parti’den koparması muhtemel oylar nedeniyle kendilerini aşağı çekebileceğini düşündüğü ve buna karşı strateji izleyeceği öğrenildi.

Çare bulamadığı ve giderek derinleşen ekonomik kriz nedeniyle oyları eriyen, son yerel seçimlerde ise Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesini kaybeden AK Parti’de, partideki bölünmelerin de oy düşüşüne neden olabileceği değerlendiriliyor.

Yeni Çağ gazetesinden Fatih Ergin'in haberine göre bu duruma önlem olarak ise, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerini kurmalarının ardından özel bir strateji izlenebileceği belirtildi. Babacan ve Gül cephesine karşı nasıl bir strateji izleneceği henüz belirsizliğini korurken, iktidar partisi içerisinde “Pelikancılar” olarak anılan yapıda Davutoğlu’na gidebilecek oyların önlenmesi için Suriye kartının kullanılması gerektiği görüşünün hakim olduğu öğrenildi.

Pelikancıların söz konusu planına göre, gerek Erdoğan gerekse de iktidara yakın medya tarafından, Ahmet Davutoğlu partisini kurduktan sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan olduğu dönemdeki Suriye politikası üzerinden hedef alınacak.

Bunun yanında, Davutoğlu’nun Suriye’de yol açtığı beka tehditinin Barış Pınarı Harekatı ile ortadan kaldırıldığı algısı oluşturulacak. Edinilen bilgilere göre ise, Erdoğan’ın da bu stratejiye sıcak baktığı öne sürüldü.

“ERDOĞAN KENDİSİNİ DE HEDEF ALMIŞ OLUR”

Söz konusu plan kulislerde konuşuluyor ama AK Partili bir yetkili, Pelikancıların bu planının tehlikeli olacağı düşüncesinde.

AK Partili yetkili, “Davutoğlu’nun Suriye’nin kuzeyinde ülkemiz aleyhine ortaya çıkan bugünkü tabloda payı çok büyük. Ancak, Pelikancılar adlı grubun ortaya koyacağı söylenilen plan izlenip, sayın Erdoğan Suriye üzerinden Davutoğlu’nu hedef alırsa, kendisini de hedef almış olur. Çünkü Davutoğlu Dışişleri Bakanıyken Erdoğan başbakandı. Davutoğlu başbakanken de Cumhurbaşkanıydı. Akıllara kamuoyunun hafızasından silmeye çalıştığımız o dönemler gelir ve hem Erdoğan hem de partimiz buradan yıpranarak çıkar. Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşanacak Suriye polemiği, Millet İttifakı’na yarar” dedi.

Yeni Çağ