İşte İYİ Parti'nin İstanbul'da CHP'den istediği ilçeler

İşte İYİ Parti'nin İstanbul'da CHP'den istediği ilçeler
Güncelleme:

İYİ Parti, CHP'den İstanbul’da Üsküdar, Eyüp, Şile ve Beykoz’un da aralarında bulunduğu 10 ilçeyi istiyor.

Yerel seçimler için geri sayım sürerken bugüne kadar 698 il, ilçe ve beldede adaylarını saptayan CHP, bu hafta da İstanbul ve İzmir’in ilçelerinin de aralarında olduğu yerlerde başkan adaylarını belirlemeyi planlıyor. CHP’nin İYİ Parti ile yürüttüğü işbirliği çalışmaları da bu hafta sonuçlandırılacak.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kurmayları ile bir araya gelerek adayların belirleneceği Parti Meclisi (PM) toplantısının tarihini belirleyecek.

Toplantının 26 veya 27 Ocak tarihinde yapılması ve son PM’nin ise ay sonuna bırakılacağı konuşuluyor. Bu hafta sonu yapılacak PM’de İstanbul’un CHP’nin elinde olmayan ilçe belediyelerinin de açıklanacağı öğrenildi.

İYİ Parti İstanbul’da Üsküdar, Eyüp, Şile ve Beykoz’un da aralarında bulunduğu 10 ilçeyi talep ediyor.

Ancak CHP bu ilçelerden Üsküdar, Eyüp, Beykoz ve Küçükçekmece’de seçimi alabileceğini ifade ediyor. CHP, İstanbul’da Şile ve Kâğıthane’nin de içinde yer aldığı en fazla dört ilçeyi İYİ Parti’ye vermeyi planlıyor.

İYİ Parti ise Genel Başkan Meral Akşener’in ikamet ettiği Üsküdar’da sorunun çözülmesi için Google’den ayrılarak Türkiye’ye gelen ve İYİ Parti’ye katılan Taylan Yıldız ismini masaya koymaya hazırlanıyor.

Hürriyet