İstifası istenen başkanlar hakkında AK Parti'den açıklama

İstifası istenen başkanlar hakkında AK Parti'den açıklama
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, istifası istenen belediye başkanları hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti'nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet etmeleri gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da "Kendi algılarıyla alakalı negatif birtakım olumsuzluklara yol açacağını düşünseler dahi, parti yönetimiyle, partiyle, Genel Başkanla zıtlaşmanın reel politiğe uygun olmayacağı değerlendirmesini yapacakları kanısındayım"dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'nda istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu. Ünal şunları söyledi:"AK Parti bir millet, dava hareketidir. İşlerini istişareyle görür, merkez yönetim kurulu da, MYK'sı da, milletvekili de, belediye başkanı da, il başkanı da, meclis üyesi de, o davanın bütün neferleri bu istişareye riayet ederler. Ve Ak Parti 'Sandıkla gelen sandıkla gider' der. Bizim siyasetimiz bütün bir siyasettir. Biz siyasetin riskini beraberce alırken Ak Parti siyasetçisi sandıkla gelir sandıkla gider ama işlerini istişare ile görür. Bu istişareye riayet etmeyenler de bu davanın bir neferi olduğu söyleyemezler."

KURA ÇEKEREK BAŞKAN GÖNDERMİYORUZ

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Kanal 7'de istifası beklenen başkanlarla ilgili konuştu.Özelikle büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, büyük ilçelerle ilgili belediyeler  ve bütün ilçeleri de kapsayacak şekilde onların bütçe performansları, çalışmanın randımanı açısından, bütçe cari giderler dengesinin düzeltilip-düzeltilmesi açısından vesaire falan, kullanılan araç-gereç bakımından bunun performansını ortaya koyacak, bir fotoğrafını ortaya koyacak bir çalışma zaten epeyi zamandır devam ediyor. Bunlar gizli falan değil, yani kamuoyuna açıklanmıyor. Hiç yokken kura çekmek suretiyle, 5 tane belediyeden yerini boşaltmasını istemiyoruz. İstifa demiyoruz da yerini boşalt. Boşalt da işte meclisten doldurulsun vesaire falan. Dolayısıyla bir kura çekilerek yapılmış bir tasarruf değil yani. Ama muhalefet başka şeyler arıyor.

İSTİFA ETMEZLERSE NE OLACAK?

Bu söylendi, kamuoyu da duydu, bunların o boşaltma işlemini yapacaklarını bekliyoruz. Dolayısıyla o konudaki süreç bitmeden onun ötesinde bir şey söylemek istemiyorum, doğru bulmuyorum. Arkadaşlarım bu konuda çok geniş bir perspektifle değerlendirmek suretiyle gereğini kavrayacakları ve yapacakları kanısındayım. Yani partiyle, parti yönetimiyle,Genel Başkanla zıtlaşmayacakları kanısındayım, velev ki bu kendi aleyhlerinde olsun, yani empati yaptıklarında kendi aleyhlerine sonuç doğurabilecek, kendi algılarıyla alakalı negatif birtakım olumsuzluklara yol açacağını düşünseler dahi, parti yönetimiyle, partiyle, Genel Başkanla zıtlaşmanın reel politiğe uygun olmayacağı değerlendirmesini yapacakları kanısındayım. 

ARKADAŞLARIMIZI HARCAMIYORUZ

Arkadaşlarımızı harcamıyoruz, ailenin içerisinde bunlar. Yani bizim kırmızı çizgilerimiz var, o kırmızı çizgi ihlalinde bulunmayan her arkadaşımız pozisyonu değişse bile bu ailenin içerisindedir, yani bugün şu pozisyondadır, yarın başka bir pozisyonda, belki yarın ondan daha önemli bir pozisyona gelecek. Yani hani biz durmak yok yola devam diyoruz, yani arkadaşlar durup bir yerde bekleyecek, orada kalacak da gerisi yürüyecek, böyle bir şeş yok, onlarla hep birlikte yürüyeceğiz, yani bakışımız bu. Dolayısıyla muhalefet partisi burada kendi siyaseti çerçevesinde bir çıkarma yapmak istiyor, o beyhude bir uğraştır diye düşünüyorum.