İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu'dan ilk mesaj !

İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu'dan ilk mesaj !
Güncelleme:

İstifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama bugün sabah saatlerinde gelmişti. Ancak haberi yayınlayan İHA, "haberimiz kaynağından iptal edilmiştir" açıklamasıyla haberi geri çektiğini duyurdu. Ancak bu gelişmeden yaklaşık 2 saat sonra Bakan Soylu yeni bir açıklama yaptı.

İstifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Soylu "Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah" açıklaması yaptı.

Soylu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: 

"Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir.

Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır.

Allah mahcup etmesin.
Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah..."

İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu'dan ilk mesaj ! - Resim : 1

AÇIKLAMA HABERİ GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Dün akşam saatlerinde görevinden istifa eden ve istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah milletimize, bizi mahcup etmesin” ifadeleri İHA tarafından "Bakan Soylu’dan ilk açıklama: ‘Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz" başlığıyla servis edilmişti.

Ancak bu haberin yayılmasının ardından İHA bir açıklama yaparak haberin "kaynağından iptal edilerek geri çekildiği" belirtildi.

İHA’dan haberler ilgili yapılan açıklamada, “‘Bakan Soylu’dan ilk açıklama: ‘Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz’ başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz” denildi.

Ajansın Soylu'nun iki yıl önce yaptığı bir açıklamayı yeniymiş gibi geçtiği ortaya çıktı.

İHA HABERİ GERİ ÇEKTİ

İHA’nın açıklaması şu şekilde:

* ‘Bakan Soylu'dan ilk açıklama: “Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz”’ başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz.

Haberde şu ifadeler yer almıştı:

Yaşanılanlar sonrası kısa bir açıklama yapan Bakan Soylu, “Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah’a emanet olun” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiİçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

Erdoğan ile Soylu arasındaki diyalog ortaya çıktıErdoğan ile Soylu arasındaki diyalog ortaya çıktı

Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi! Soylu göreve devam edecekErdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi! Soylu göreve devam edecek

İHA