İYİ Partili Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Suriye iddiası

İYİ Partili Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Suriye iddiası
Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AKP’nin Suriye politikalarının Türkiye’ye büyük zararlar verdiğini belirterek, iktidarın Beşar Esad’ı devirme politikası olmasaydı ülkemize kayıtlı 3,8 milyon, kayıtsız 1,5 milyon Suriyeli gelmeyecekti. Türkiye, sığınmacılar için en fazla para harcayan ülke olmayacaktı” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AK Parti iktidarının Suriye politikasına tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de Beşar Esad’ı devirme isteği yüzünden Türkiye’nin büyük zarar gördüğüne dikkat çekti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı strateji belgesini iktidarın isteği yüzünden açıklamadığını ve gizli tuttuğunun altını çizen Özdağ, ABD’nin Barış Pınarı Harekatı öncesi bölgeden çekilir gibi yaptığını, ancak şu anda YPG’yi koruduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

”AKP’nin Beşar Esad’ı devirme politikası olmasaydı ne El Nusra olacaktı, ne de IŞİD olacaktı. IŞİD olmasaydı. Suruç’ta 34, Ankara’da 102, İstanbul Sultanahmet’te 10, Beyoğlu’nda 5, Gaziantep’te 53 ve Atatürk Havalimanı’nda 36 kişi IŞİD tarafından katledilmeyecekti. IŞİD, 2 askerimizi yakarak şehit edemeyecekti.

AKP’nin Esad’ı devirme politikası olmasaydı Fırat Kalkanı operasyonunda 67 şehit 145 yaralı, Afrin operasyonunda 53 şehit 225 yaralı vermeyecektik. AKP iktidarının Beşar Esad’ı devirme politikası olmasaydı ülkemize kayıtlı 3,8 milyon, kayıtsız 1,5 milyon Suriyeli gelmeyecekti. Türkiye, sığınmacılar için en fazla para harcayan ülke olmayacaktı, yılda 2,8 milyar dolar daha az faiz ödeyecekti. Gaziantep’te askerden yeni dönen ve kardeşini evlerinin önünde döven bir grup Suriyeliye müdahale eden Necati Bağcı, omuzundan bıçaklanıp ölmeyecekti.

AKP’nin Beşar Esad’ı bitirme sevdası Türkiye’nin çok bedeller ödenmesine neden oldu. Suriyelilerin evlerine geri dönmesi için milletin vergilerinden para harcanacak. Türkiye’de 11,5 milyon vatandaş sosyal güvenlik sisteminin dışında yaşıyor. Sığınmacılar için harcanan 40 milyar dolar yetmezmiş gibi, Suriyelilerin evlerine dönmesi için 53 milyar dolar daha harcanacak. Bu bölgeye Türkiye’deki Suriyelilerin yerleştirilmesi mümkün değil

“ABD ASKERLERİ, PKK/PYD’YE KORUMA SAĞLIYOR”
“29 Ekim’de Astana’da Türk, Rus ve İranlı dışişleri bakanları ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamanın son paragrafında Suriyeli sığınmacılar Suirye’ye döndükleri zaman asıl başlangıç yerlerine dönecekler. Bu açıkla Türk Dışişleri, bakanlığının sitesinde yok Rusların sitesinde var. Türk dışişleri Bakanlığı BM Daimi temsilciliğine talimat vererek bu belgeyi BM güvenlik konseyinde yayınlattılar. Özetle siz Suriyelilerin nereden geldiyse oraya dönecekleri uluslararası toplantıda kabul edip BM güvenlik Konseyi’nde yayınlatırsanız hangi 2 milyon Suriyelinin yerleştirilmesinden bahsedebilirsiniz.Geri çekilir gibi yapan ABD ordusu eski konumuna gelip teröristlere kol kanat geliyor. Saray, bir kez daha kandırılmış görülüyor PKK/PYD yapılan anlaşma gereği çekilmesi gerekirken eski konumlarına geldi. Bu bağlamda ölü bir proje olan şehir kurulması gerçekleşebilecek mi? Hiç sanmıyorum

GÖÇ İDARESİ, STRATEJİ BELGESİNİ İKTİDARIN İSTEĞİYLE GİZLEDİ”
“Göç İdaresi’nin gizlenen belgesini size açıkladıktan sonra sürekli İçişleri Bakanı Soylu tarafından kışkırtılan Göç İdaresi Genel müdürlüğü bana bir tweet attı. Twitte  Uyum Starteji Belgesi ve Stratejik Eylem Planı sadece Suriyeliler için hazırlanmadı. Uyum Strateji Belgesi ve Stratejik Eylem planı gizli bir belge değildir. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların ve göç alanında çalışan akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanmış, göç kurulu toplantılarında tartışılarak kabul edilmiş ve ilgili kurum ve hazırlanmıştır. Bu belge, Suriyeliler için hazırlanmamıştır. Yukarda sadece Suriyeliler için hazırlanmamış, aşağıda Suriyeliler için hazırlanmıştır deniyor.

Belge göç politikasının parçası olarak hazırlanmıştır. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeniz ve kurumla ilgili yanlış ithamlarınızdan ötürü hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır. Bekliyorum suç duyurunuzu, mahkemede hesaplaşalım.Bütün bunlar olduktan sonra Süleyman Soylu’nun yapması gereken dosyalarını ve bürokratlarını alıp bir televizyon programında benimle Suriyeli sığınmacılar konusunda benimle tartışmasıdır.

Buradan Ak göç yetkililerine sesleniyorum: Ben bu belge gizli demedim, belge gizleniyor dedim. Siz bu belgeyi AKP iktidarının isteği doğrultusunda gizlediniz. Hatta genel müdürlüğün açıklanmasını istediğini ama siyasi iktidar açıklanmasını istemediğinden gizlendiğini sağda solda siz açıkladınız. Kısacık açıklamanızda bile çelişkiler var. Bu belgede hedef Türk milleti. Bu belgede Türkmen ve Uygurlardan hiç bahsedilmemiş. Yaptığınız açıklamada Çin emperyalizminin zulmü altında olan ve korumaktan kaçındığınız Uygur Türklerinin arkasına sığınmanız çok acı.”