İYİ Partili vekilden olay sözler: ''Yeğenim Suriyelilerden mikrop kaptı!''

İYİ Partili vekilden olay sözler: ''Yeğenim Suriyelilerden mikrop kaptı!''
Güncelleme:

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu 11 aylık yeğeni Damla’nın, Suriyelilerden menenjit mikrobu kaptığını ve ölümden kurtulması için el ve ayaklarının kesildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Suriyelilerden kaynaklı bir tane bile salgın hastalık görülmediğini söyleyince ”Var olanı yok saymayın” diyen Tatlıoğlu acı olayı anlattı.

Tatlıoğlu ”11 aylık yeğenim Suriyelilerden kaynaklı meningokoksik menenjit oldu.  Ankara Hacettepe Hastanesine geldi, elini ve ayaklarını kestiler henüz 11 aylık bir bebek'' dedi.

 Tatlıoğlu, yeğeninin rahatsızlığıyla ilgili Sözcü'den Deniz Ayhan'a konuştu ve şunları söyledi:

Yeğenim Damla, bir rahatsızlığından dolayı Bursa'da Dörtçelik hastanesinde tedaviye götürülüyor. Bir gün hastaneden döndükten sonra ateşleniyor ve tekrar hastaneye götürüyorlar. Tetkikten sonra meningokoksik menanjit teşhisi konuluyor. Ambulansla Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay Hacettepe'de kaldı. Yeğenimizin bir elini, bir ayağını yarıdan kestiler. Bir elindeki üç parmağını da kestiler. Şimdi de solunum probleminden dolayı Dörtçelik hastanesinde yoğun bakımda.

Oradaki sağlık çalışanlarının yeğenimizle ilgili ifadesi bu hastalığın mültecilerden bulaştığı ve Türkiye'de daha öncesinde bu hastalığın görülmediği yönünde. Bursa'da 150 bin civarında Suriyeli var, olmasın anlamında söylemiyorum ama devletin tedbir alması gerekiyor. Aşı ve sağlık konusunda tedbir gerekiyor. Bütün çocuklar için, Suriyeli çocuklar da dahil olmak üzere yeni bir aşılama sistemi başlatılmalı'.

"AİDS DE ARTTI"

CHP’nin doktor Milletvekili Ali Şeker de, Türkiye’de 26 yıldır görülmeyen bazı hastalıkların Suriyeliler nedeniyle yeniden ortaya çıktığını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı ise bir süre önce TBNMM Göç ve Uyum Komisyonunda yaptığı açıklamada ”Ülkemizde gözükmeyen hastalıklar, gözükmeye başladı” demişti.


CHP Mersin eski Milletvekili Fikri Sağlar ise yaptığı açıklamada ‘'Suriyelilerden kaynaklı AİDS vakalarında da artış var. Suriyeli mülteciler, Türkiye'de kontrol altına alınmış olan 8 ayrı hastalık mikrobu taşıdılar. Bunlardan kaynaklı sıtma, şark çıbanı, çocuk felci, tüberküloz, kızamık, tifo ve brusella, tekrar sahneye çıktı'' dedi.

Bir süre önce TBMM Göç Uyum Komisyonunda bilgi veren Sağlık Bakanlığı Göç Sağlığı Daire Başkanı Kanuni Keklik de, Suriyelilerde 8 bin şark çıbanı, 900'ün üzerinde tüberküloz tespit edildiğini açıklamıştı.

Sözcü