Kadir Mısıroğlu'ndan şoke eden açıklama

Kadir Mısıroğlu'ndan şoke eden açıklama

Ünlü tarihçi Kadir Mısıroğlu, AK Parti'nin enden oy kaybettiğini açıkladı.

Kadir Mısıroğlu, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin yaşadığı oy kaybının nedenini ‘halka beklediğinden fazla hizmet yapılması‘ olarak açıkladı.

AKP’ye yakın televizyon kanallarında katıldığını yayınlara fesle çıkmasıyla tanınan tarihçi Kadir Mısıroğlu, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin yaşadığı oy kaybının nedenini ‘halka beklediğinden fazla hizmet yapılması‘ olarak açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de yayınlanan ‘Dinamit‘ programına katılan Mısıroğlu, seçimlere ilişkin ‘zihin açıcı‘ değerlendirmelerde bulundu.

AKP’nin tek başına iktidarı kaybettiği seçim sonuçları için ‘uzlaşılmaz bir tablo‘ diyen Mısıroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada bir zarar var. Bu zarar ne olabilir? Eğer Ak Parti iktidarı, halkın liyakatı kadar iyilik yaparken burada bir azalma olacaksa demek ki liyakatten fazla yapma. Kader onu geriye çekecek.”

Halka, beklediğinden fazla hizmet yaptığını söylediği AKP’yi Osmanlı padişahı Abdülhamit’e benzeten Kadir Mısıroğlu, “Madem ki idare edenlerin iyiliğe liyakati kadar idare edicinin de liyakati iyiliğe gücü yeter. Fazla yaptığında ne olur? Kader seni eteğinden geri çekiyor demektir. Layık olmaktan çıktın. Abdülhamit’e layık olmaktan çıktığı için millet Abdülhamit tacını, tahtını kaybetti” diye konuştu.