Kalın: Amerika Kudüs konusunda yalnız kalmıştır

Kalın: Amerika Kudüs konusunda yalnız kalmıştır
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Trump'ın Kudüs kararının BMGK'da ABD'nin oyuyla veto edilmesini, "Amerika burada yalnız kalmıştır. Bütün dünya Kudüs meselesinde birlikte haraket etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki ABD'nin Kudüs kararının oylanmasını değerlendirdi. Kalın, iptal görüşmesini sadece ABD'nin veto ettiğini belirten Kalın, "Amerika burada yalnız kalmıştır. Bütün dünya Kudüs meselesinde birlikte haraket etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Kalın, Dışişleri Bakanlığı'nın veto kararını kınadığını hatırlatarak, "Biz de aynı şekilde kınıyoruz. Bir diğer konu da hem bu oylamaya katılan diğer ülkeler büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımayacaklarını belirttiler. Mesele burada bitmiyor perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve bu konuda bir oylama yapacak. Üçte iki çoğunluğun sağlanması halinde Birleşmiş Milletler'den Trump yönetiminin aldığı Kudüs kararının hukuksuz olduğu tescil edilmiş olacak" şeklinde konuştu.