Kaset davasında yeni gelişme !

Kaset davasında yeni gelişme !

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset davasında Kılıçdaroğlu tanık olarak ifadeye çağrıldı...

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a yönelik kaset komplosuna ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanık olarak ifadeye çağırdı. Kılıçdaroğlu’nu bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle ifadesine başvurulacağı öğrenildi. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Baykal’a ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerine ilişkin Ankara CumhuriyetBaşsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında geçen Nisan ayında savcılık “mağdur-tanık” sıfatıyla Baykal’ın Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok’u ifadeye çağırmıştı. Baytok avukatlarıyla birlikte adliye gelerek, ifade vermişti.

KASEDİ İZLEDİĞİNİ GÖRDÜM

Soruşturmaya ilişkin bu gelişmeler yaşanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Nisan’da katıldığı bir TV programında “Kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan’a gönderenlerin ‘paralel yapı’ olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakandı. Bir Başbakan’a o görüntüleri izlemek yakışır mı? Erdoğan tarafından ‘kaseti bulun’ talimatı MİT’e verilmedi. Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır. Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var ve bu doğru. Sayın Baykal’da kaseti kimin servis ettiğini biliyor. Biri bana bu kaseti izletse derhal onu görevden alırdım” şeklinde açıklama yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NA SORUN

Baykal da katıldığı bir başka televziyon programında kaset skandalının çilingir üzerinden giderek aydınlatılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Bu işi çözmek istiyorsanız sorarsınız zamanın Başbakanına (Tayyip Erdoğan) ve Kılıçdaroğlu’na sorun” demişti.

TANIK OLARAK İFADEYE ÇAĞRILDI

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar nedeniyle tanık olarak ifadesini alınmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda, soruşturmayı sürdüren Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’yü aradı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu tanık olarak ifade vermesi için önümüzdeki hafta uygun bir günde davet etti.