Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'den görüşme sonrası açıklama

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret ediyor.

Saat 17.00'de başlayan görüşme Memleket Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Kritik görüşmede, İnce'nin adaylık konusunun da ele alınması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU-İNCE GÖRÜŞMESİNDEN NASIL BİR SONUÇ ÇIKACAK?
Adaylığının ilan edilmesinden sonra daha önce Milli Yol Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve HDP'yi ziyaret eden Kılıçaroğlu'nun İnce ile yapacağı görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla beklenirken, gözler yapılacak muhtemel açıklamalara çevrildi.

MUHALEFETTE 'OY BÖLME' TARTIŞMALARI
14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde 100 bin imza toplayarak aday olan Muharrem İnce'nin muhalefet bloğunun oyunu böleceği iddiaları kamuoyunda günlerdir tartışılırken; İnce ise söz konusu iddialara her fırsatta karşı çıkarak bu seçim sisteminde 'oy bölme' diye bir durumun söz konusu olmayacağını savunuyor. Özellikle CHP tabanı tarafından İnce'ye adaylıktan çekilmesi yönünde yoğun bir baskı olduğu belirtilirken, İnce'nin ise adaylıkta kararlı olduğu vurgulanıyor.

MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU'NU KAPIDA KARŞILADI

Memleket Partisi Genel Merkezi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce tarafından kapıda karşılandı.

İKİ LİDER KAMERALARIN KARŞISINDA

Kritik görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçti.

Görüşme sonrası Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Doğal olarak başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ifade ettik. Deprem bölgesiyle ilgili kanun teklifi hazırladığımızı söyledik.

İşin özeti Halil İbrahim sofrasını genişletmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin sorunlarına ben ne kadar duyarlıysam, sayın İnce de o kadar duyarlı.

Bizi kabul ettiği için tekrar teşekkür ederim.

Görüşmenin ardından Muharrem İnce ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İlkelerimiz çok nettir. Biz bir Atatürk'ü tartıştırmayız. İki teröre karşı mesafeliyiz. Biz kadın hakları konusunda çok kararlıyız. Biz Türkiye'de yine mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz bunlar. Bu duruştan asla taviz vermeyiz.

İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Yine inandığımız bir şey var, bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, Erdoğan kibirlidir, akla inanmamaktadır, bilime inanmamaktadır. 5 dakika daha memleketi yönetmemelidir.

Sayın Genel Başkan'a geldiği için tekrar teşekkür ediyoruz.