Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük şok !

Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük şok !

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset komplosu soruşturmasıyla ilgili kritik bir adım attı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset komplosu soruşturmasıyla ilgili kritik bir adım attı. Başsavcılık, kaset olayının ardından CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nu "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırdı.

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM" DEMİŞTİ

CHP eski genel başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nü işaret eden soruşturmada kapsamında, CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Nisan 2016'da katıldığı bir televizyon programında bazı iddialarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan'a gönderenlerin Paralel Yapı olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakandı. Bir Başbakana o görüntüleri izlemek yakışır mı?" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

TELEFONLA ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ARANDI

Bu ifadeleri değerlendiren Başsavcılık soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurmak üzere düğmeye bastı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili, dün Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü'yü aradı. Tutanak altına alınan görüşmede, Kılıçdaroğlu "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurulmak üzere ifadeye çağırıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GELMESİ BEKLENİYOR

Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta içinde uygun olduğu bir tarihte başsavcılığa gelerek ifade vermesi istenirken, iddia ettiği görüntülerin "kim tarafından, ne zaman ve niye getirildiği, bu görüntülerin elinde bulunup bulunmadığının" sorulacağı öğrenildi.