Kılıçdaroğlu: ''Bu bir Saray darbesidir''

Kılıçdaroğlu: ''Bu bir Saray darbesidir''

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun kararıyla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’de 'Saray darbesi' olarak nitelendirilen olağanüstü kongre kararı alınacağının ortaya çıkması üzerine “Süreci izliyoruz” ifadesini kullandı.

Olağanüstü toplanan CHP MYK'sının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'de alınan olağanüstü kurultay kararı ve Başbakan Davutoğlu'nun aday olmaycağını açıklamasıyla ilgili olarak "Sayın Davutoğlu 4 Mayıs Saray darbesine boyun eğmiştir. Dikta yönetimine zemin hazırlamıştır." ifadelerini kullandı.

"BUNUN ADI 4 MAYIS SARAY DARBESİDİR"

Helallik boynumuzun borcudur, tüm haklarımızı helal ediyoruz. Başarılarını anlattı ama başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığı da ifade etti. Kendi tercihi değilse, hangi gerekçeyle başbakanlıktan ayrıldı? Bu sorunun yanıtı 17 Aralık 2012, dönemin başbakanı güçler ayırlığı ilkesini ihlal etti. 'Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır' dedi. Bu söylemler bir dikta yönetiminin ayak sesleri. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görülme ile darbe gerçekleşti. Bunun adı 4 Mayıs Saray darbesidir. 4 Mayıs saray darbesi, 28 Şubat'ı da aşan bir niteliğe sahiptir. 4 Mayıs saray darbesi ile Sayın Davutoğlu başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbe 'yol arkadaşım' dediği bir kişi tarafından gerçekleşmiştir.