Kılıçdaroğlu: ''450 milyon dolar el değiştirdi. Aradaki milyonları kim vurdu?''

Kılıçdaroğlu: ''450 milyon dolar el değiştirdi. Aradaki milyonları kim vurdu?''
Güncelleme:

FOX TV canlı yayınındaki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu "450 milyon dolar el değiştirdi. Aradaki milyonları kim vurdu?" diye sordu.

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

AK PARTİ KONGRELERİ

Bu görüntü nedir? Sokaktaki, kahvedeki, arabadaki insana ceza kestiler. Şu kongrelere bakın. Bu iktidar güven vermeyen iktidar. Halka söylediğine bakın, kendi yaptığına bakın. Bu iktidar nasıl bir iktidar? Vatandaş görüyor bunu. Şikayet ediyor. Bu 254 bin kişiye kesilen cezayı iade edeceğiz. İlk bir hafta içinde.

Halkın desteğiyle iktidara geleceğiz faiziyle beraber ceza kesilen 254 bin kişinin parasını iade edeceğiz. Sağlık Bakanı tweetler atıyor, mesajlar veriyor, kalabalık yerlerde durmayın diyor. Bu yatay çekim falan değil. Normal bir çekim. 

Biz böyle bir kurultay yapmadık, insanımıza saygı duyduk. Sadece delegeler geldi, gazeteciler için ayrı salonlar yarattık. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa onları yaptık. İnsana değer vermiyorlar. Hiç olamazsa kendi delegelerine duysaydın keşke. Umarım buradaki herkes aşılanmıştır. 

ERDOĞAN'A 'MUHTARLIK ÖNERİSİ' YANITI

Adamların dünyadan haberi yok, muhtar dünyasından haberi yok. Bazı mahallelerin nüfusu ilden büyük. Bayburt merkezinden büyük mahalle var. Oradan çok daha büyük olan bir muhtarlık tek başına mahalleyi yönetiyor, bu muhtarın bir yardımcısı bile yok ama vekillerin danışmanları var. Erdoğan ne derse desin, muhtara hem bütçeyi hem de yardım vereceğim. 

'CUMA GÜNÜ 450 MİLYON DOLARI KİM ALDI?'

Şimdi, en büyük voleyi vuranlar dolarcılar ve tefeciler. Yani bu işin zarar göreni sizsiniz, benim, emeklidir, esnaftır, köylüdür toplumun her kesimi zarar görüyor. Ama bir avuç insan bundan kar ediyor.Bu manipülasyondur. Naci Ağbal görevden alındı, 450 milyon dolar el değiştirdi. Birileri dolar aldı ucuzdan, artınca sattı. 

128 milyar dolar da aynı şekilde satıldı. Merkez Bankası parayı satarken ihale açıyor, dolar satacağım diyor. 128 milyar doları kime sattı, yayınlamıyorlar. 

 Niye yayınlamıyorlar? Birilerine kaynak aktarılıyor. Cuma günü bir günde 450 milyon doları kim aldı? 

128 milyar dolar milletin hazinesindeyse, göstersinler Merkez Bankası'ndan... Kime verdin sen bu 128 milyar doları? Kime sattın bu parayı?

'KESİLEN CEZALARI İADE EDECEĞİM'

3 ay için rakam vermiştim 254 bin kişiye ceza kesildi. Pandemi dönemi içinde bu tablo varsa, kongreleri yaptılarsa, oraları lebaleb doldurdularsa ve hiç kimseye ceza vermedilerse vatandaşın ne günahı var? Bütün cezalarını kaldıracağım, ödenmişse hepsini iade edeceğim. Örnek olması gereken kişinin yaptığı, ortaya koyduğuna bakın. Haklarını iade edeceğiz, söz verdim bunu yapacağım.