Kılıçdaroğlu: Asgari ücret 2 bin TL olsun

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret 2 bin TL olsun
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Taşeron işçilik sisteminin hiçbir kuralı yok. Taşeron bütün işçilerin iş sözleşmesini bir saniyede fesedebilir. Yukarıdaki de aynı şeyi yapabilir. Taşeron sistemi siyasal sistemin dışında olan bir sistem değildir. Taşeron işçilik sistemi iş cinayetlerini artırmaktadır. Taşeron işçilik sistemi 21. yüzyılın modern kölelik düzeni anlamına gelmektedir.

Son taşeron işçi kadro alıncaya kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Görüşü kimliği ne olursa olsun taşeron işçiler kadro almayı hak ediyor. Bir taraftan size kadro vereceğiz diye söylüyorlar bir taraftan kamu kuruluşlarına genelge göndererek en fazla 3 yıl sözleşme yapın diyorlar. Demeki ki sizleri kandırmaya çalışıyorlar.

"ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLSUN"

Asgari ücret net bin 500 lira olsun dediğimde kıyameti koparmışlardı. Şimdi 2 bin lira olsun diyorum. Asgar ücret önümüzdeki dönemde en az 2 bin lira olmalı. Buna karşı çıkanlara şu teklifi yapıyorum, ister sarayda ister başkanlık konusunda otursun. Ona bir ay bin 400 lira verelim. Biz faiz lobisinden alıp asgari ücretliye vereceğiz.

Son 1 yılda sadece patatese yüzde 49 zam geldi. tereyağı yüzde 37.3, nohuta tüpgaza her şeye zam geldi. Hepsi de yüzde 10'un üzerinde. Evi nasıl geçindireceğim diye asgari ücretli düşünüyor. Bu oyuna artık son vereceğiz. 

"TÜRKİYE RAYINDAN ÇIKTI"

Asgari ücretli hastaneye de gidemiyor. Gitse 10 ayrı para ödeyecek. Zaten ne veriyorsun da bu paraları istiyorsun. Bu farkları ödememek için iyice hastalandıktan sonra acil servise gidiyorlar. Acil servise başvuru sayısı bir yılda 110 milyon. Nüfustan daha fazla. Bunlar bu milletin yakasından düşmek zorundalar. Türkiye'yi iyi yönetemiyorlar. Rayından çıkmış bir Türkiye var. 

"DEMOKRASİ ASKIDA"

Şu anda demokrasi askıya alınmış durumda. Bu anlayış Türkiye'yi taşıyamaz. Hukuk da askıda. Aşağıdaki mahkemeler ne AYM ne Yargıtay'ı dinlemiyor. Güçlerini saraydan alıyorlar. Gücünü saraydan alan yargı yargı değildir. Bunlar bu ülkeye hakkı hukuku adaleti getiremezler.

"DARBECİLER KEYİF İÇİNDE"

Hangi FETÖ ile mücadele ediyorsun. Gazeteciler, milletvekilleri, öğretim üyeleri, askerler hapiste. Asıl darbe girişiminde bulunanlar keyif içinde yaşıyorlar. Dayın varsa kayınpederin varsa dışardasın. Gazeteciler 3 kez müebbetle yargılanıyorken Meclis'i bombalama emri veren bir kez müebbetle yargılanıyor. Böyle adalet olur mu?

CANLI YAYINDAKİ HAKARETE TEPKİ

Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. İster Türkiye'de ister Bosna'da olsun, Yunanistan'da Bulgaristan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve soydaşlarımıza buradan selam sevgi ve dostluklarımızı gönderiyorum." 

"AHLAKİ DEĞİL"

Binali Yıldırım, vergi cenneti haberleriyle ilgili soruşturma yapılabileceğini söyledi. Biz araştırma önergesi vereceğiz dedik. Gerekirse soruşturma da verebiliriz dedik. Arkadaşlarımız bir araştırma önergesi verdi ama bu önerge AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu Binali Yıldırım'ın iradesiyle mi sarayın iradesi mi? Dolar bozdurun diye bağırıyorlar. Asıl sen getir dolarları burada bozdur. Söz veriyorsunuz sonra kaçıyorsunuz bu ahlaki değil.

Çocuklarının, dünürünün, eniştenin eski özel kalem müdürünün milyonlarca dolar parayı vergi cennetine gönderdiklerini biliyor musun? Bunun cevabını bekliyorum, yerli ve milli isen bunun cevabını bana vereceksin. İstediğin kadar ey Kılıçdaroğlu de. Yerli ve milli bırak bu ayakları. Kaç milyon dolar paran var, önce onları çıkar. Bu paralar nerede? Sevgili Erdoğan yine bağırıyor. Vay efendim diyor, 'Faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok. Bu ülkede finans sektörü götürüyor parayı bu kadar yüksek faizle kredi verirseniz yatırım olmaz' diyor. 15 yıldır bu ülkeyi sen yönetmiyor musun? Kimsen şikayet ediyorsun? Sen masum değilsin. Bak dolar aldı başını gidiyor. 

Bütün ekonomi kararlarını bunlar alıyor, faiz bunlar yüzünden yükseliyor. Dolar, euro aldı başını gidiyor. OHAL'i kaldırın diyoruz, bütün yetki bende olacak diyor. Bu memlekete gelen bütün felaketlerin bütün sorumlusu sensin arkadaş. Bütün bu ekonomik tabloda CHP yüzünden olacak diyecekler ama diyemiyorlar. Millet sizin palavralarınza artık kanmıyor, bıktı. 

"RIZA SARRAF İÇİN NİYE TELAŞA KAPILIYORSUNUZ?"

Sıra Rıza Sarraf'a geldi. Bu çok önemli bir adam biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı gitti ABD'ye iade edin diye tık yok. Sonra 2 kez nota verdiler. Rıza Sarraf için neden bu kadar çok telaşa kapılıyorsun? Ben merak ediyorum bu Kuzey Irak'ta bizim askerlerin başına çuval geçirildiğinde nota verildi mi, verilmedi. Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Sarraf'ın devlet protokolünde yeri vardı. İran, Zencani ile Sarraf'ı yargıladı, İran'ı zarara uğarttınız dedi. Biz dosyanın üstünü kapattık. Şimdi ağlıyorlar bu milli dava diye. Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi olur mu? Bizi kandıramazlar. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Kimin köşeyi döndüğünü biliyoruz. Kimin ayakkabı kutularında para topladığını biliyoruz." 

Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadık dediler. Bu kadar para nasıl harcandı? Kimse bilmiyor. Bunu kimden öğreneceğiz. Sevgili Erdoğan, umarım sorularımı anlamışsındır. Bu iki soruya senden açık ve net cevap bekliyorum. Gözlerinden öperim sevgili Erdoğan. 

 

Seçiniz...