Kılıçdaroğlu: Bahçeli kavga istiyor

Kılıçdaroğlu: Bahçeli kavga istiyor

CPH lideri Kılıçdaroğlu, 81 il başkanıyla yaptığı toplantıda partilileri böyle uyardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütünü MHP’yle başkanlık sistemi konusunda tartışmaya girmemeleri konusunda uyararak, “Bahçeli, bizim MHP ile kavga etmemizi istiyor, tabanını kenetlemek için. Bu tuzağa düşmeyeceğiz” dedi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu 81 il başkanıyla Trabzon’da bir araya geldiği basına kapalı gerçekleşen toplantıda özetle şunları söyledi:

BAŞKANLIĞA KARŞIYIZ
“MHP’yi hedef almamıza gerek yok. Bir kavgaya, özel karşıtlığa gerek yok. Zaten Bahçeli bizim MHP ile kavga etmemizi istiyor, tabanını kenetlemek için. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Benim gördüğümü Bahçeli de görüyordur. Ülkenin bekasını ben düşünüyorsam Bahçeli de düşünmelidir. Başkanlığa karşıyız, bu kadar.

ERDOĞAN’A GÜVENMİYORUM
Başkanlığa neden karşı olduğumuzu açıklamamız lazım. Ayrıntıya niye girmiyoruz, çünkü ortada bir metin yok. Metin çıktıktan sonra elbette söyleyeceğiz. Onların önerdiği sisteme Bahçeli’nin ‘evet’ diyeceği konusunda hâlâ şüphelerim var. ‘Evet’ demeyebilir. Net ortaya bir tablo çıkmadan kendi kendimize bağırmanın, çağırmanın anlamı yok. Erdoğan’a güvenmiyorum, amacı farklı. Onun Türkiye’nin bekasına inandığını da sanmıyorum, tek derdi var koltuk. Binali Bey de şu an Başbakan değil, hiçbir fonksiyonu yok.

MİLLİ BAYRAM TALİMATI
Valiler, milli bayramlara önem vermiyor, gayrimilli bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidarın valileri maalesef böyle. Bayramları ayakta tutacak olan, çocuklarımızı heyecanlandıracak olan bizleriz. Bunu niye yapmıyor belediye başkanlarımız?

HDP DEMEDİM
HDP ile bizi yan yana göstermek için özel bir çaba var. Tutuklu milletvekilleri ile ilgili HDP sözcüğünü kullanmadım, Parti Meclisi bildirisinde de yok. İzmir’de, ‘Seçimle gelen seçimle gider’ dedim. ‘Seçimle gelen darbeyle gider’ mi deseydim? O zaman 15 Temmuz’da niye sokaklara döküldük? Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi kararı var, o karara dayanarak söylüyoruz.

AB BİZE DANIŞIYOR
15 Temmuz sürecinden bugüne kadar 140 devletle görüştük. AB’den gelirler, bizimle görüşmeden kimse gitmez, mutlaka bize ‘CHP ne düşünüyor’ diye sorarlar.”

HER ŞEHİT İÇİN ALBÜM HAZIRLANACAK
Bulunduğunuz ilde şehit ailelerine ulaşacaksınız, şehidin çocukluk fotoğrafları, aile fotoğrafları, askerlik fotoğraflarını alacaksınız ve bize göndereceksiniz. Her bir şehidimiz için özel kitap hazırlayacağız, o kitabı aileye vereceksiniz ve gururla saklayacaksınız.

RAKILARI AÇIYORUZ...
Kılıçdaroğlu, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün düzenlediği 5. İl Başkanları toplantısında teşkilatların CHP’ye oy çıkmayan mahallelerde daha fazla çalışma yürütmesini istedi. Kılıçdaroğlu, “En büyük zaafımız bunu yapmıyoruz. Akşam meyhanelere gidiyoruz, açıyoruz rakıları, mezeler geliyor, başlıyoruz genel başkandan, öbür taraftan il başkanı... Ülkeyi kurtarıyoruz, kafalar çok iyi, eve gidiyoruz, kafayı vurup yatıp sabah bir şey yok. Elbette içki içilir ama Türkiye’nin geleceğini de düşünmemiz lazım” diyerek partilileri uyardı.

Hürriyet