Kılıçdaroğlu Çiftlik Bank mağdurlarına yol gösterdi

Kılıçdaroğlu Çiftlik Bank mağdurlarına yol gösterdi
Güncelleme:

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank mağdurlarının paralarını geri alabileceklerini söyledi.

80 bin kişiyi 511 milyon lira dolandıran Çiftlik Bank, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Mağdurların paralarını geri alabileceğini belirtren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bir de Çiftlik Bank kuruldu. Hepsinin önünde Çiftlik Bankı kuruyor. 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor. 510 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor. SPK, BDDK, Ticaret Bakanlığı seyrediyor. Tıpkı Jet Fadıl gibi seyrediyor. Biraz Allah, peygamber millet dindar adam hırsızlık yapmaz güvenip paraları verebiliriz diyor. Dolandırılanlara sesleniyorum, paralarınızı rahat alabilirsiniz, ama o tosundan değil. BDDK'dan alabilirsiniz. Ama dava açmanız lazım. Bu ülkede adalet varsa faiziyle birlikte paranı geri alabilirsin. 

"URUGUAY'DAN BU TOSUNCUĞU GETİREMEZSİN"

Bakan yeni uyanmış vatandaş uyanık olsun diyor. Bakan ama görmeyen. Vatandaş 77 bin kişi soyuluyor, valisi, kaymakamı, milletvekili gidiyor. Kimse banka ünvanı kullanamazsın demiyor. Bakan daha 11 tane benzer kuruluş var diyor. Onların da yurtdışına çıkmasını bekliyorlar. Adalet Bakanı onu Uruguay'dan isteyeceğiz diyorlar. Suçluların iadesine ilişkin sözleşme de yok. Bu bakana söyleyeyim, Recep Bey'e de söyleyeyim, Uruguay'dan besmelesiz et, inek, tosun, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin."

Kılıçdaroğlu'ndan Diyanet'e çok sert Atatürk tepkisiKılıçdaroğlu'ndan Diyanet'e çok sert Atatürk tepkisi