Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: ''Geliyor gelmekte olan, geleceğiz''

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: ''Geliyor gelmekte olan, geleceğiz''
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki temaslarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretinde CHP'ye üye olan yurttaşlara rozet takılması için gerçekleştirilen törende konuştu. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da CHP'ye üye olan 1300 kişi adına yeni üyelerden bir bölümüne rozetlerini takdim etti. 

Kılıçdaroğlu, "CHP'ye Diyarbakır'da fazla üye olan yok biliyorum. Bunun kabahati bizde. Sofranızda oturmadık, Ankara'da oturduk güzel güzel laflar ettik "niye bize oy vermiyorlar?" diye. Sizin dertlerinze talibim. Dertlerinizi çözeceğim. Emin olun az kaldı. Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz" ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Niye bize oy vermiyorlar; oy istiyorsan gideceksin, derdini dinleyeceksin. Çayını içeceksin; derdini dinleyeceksin, ondan sonra diyeceksin ki ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim…” dedi. Helalleşme vurgusu yapan Kılıçdaroğlu üyelerine seslenerek, “Barışı, dostluğu her yerde seslendireceksiniz. CHP’li olmanın böyle bir sorumluluğu var” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Birlikte yapacağız. Büyük acılar çektiniz, dertleriniz, işsizlik, evlerde yoksulluk var hepsinin farkındayım. Türkiye büyük bir ülke imkanlarımız var. Bu imkanlar savurganca kullanılıyor.

Helalleşmeyi hep birlikte yapacağız.

Bu ülkenin kaynakları vatandaşları için kullanılmıyor.

CHP, bu bölgeye fazla gelmedi onun farkındayım. CHP’denin Diyarbakır’da fazla oyu yok onun da farkındayım. Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık… Çayınızı, kahvenizi içmedik, sofranıza oturmadık; Ankara’da oturduk güzel güzel lafalr ettik… Niye bize oy vermiyorlar; oy istiyorsan gideceksin, derdini dinleyeceksin. Çayını içeceksin; derdini dinleyeceksin, ondan sonra diyeceksin ki ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim…

Yeni kadrolarla gençlerle kadınlarla yolumuza devam edeceğiz aydınlık parlak bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek üzere.

Barışı, dostluğu her yerde seslendireceksiniz. CHP’li olmanın böyle bir sorumluluğu var.

Biz gençlerle gurur duyuyoruz. Ülkemizin bugünü ve geleceği gençlere emanet. Bütün bölge olarak huzur içinde yaşayacağız. Orta Doğu'yu kast ediyorum. Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzeni beraber getireceğiz."