Kılıçdaroğlu ''güvenmiyoruz'' dedi, Anadolu Ajansı'ndan açıklama geldi

Kılıçdaroğlu ''güvenmiyoruz'' dedi, Anadolu Ajansı'ndan açıklama geldi
Güncelleme:

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun 'güvenmiyoruz' dediği Anadolu Ajansı'nın yöneticileri, "Eğer verdiğimiz hizmette en küçük bir aksaklık görülürse, hizmet alanlar bizi savcılığa şikayet etsin" açıklaması yaptı.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın karşı karşıya geldiği ancak İmamoğlu'nun İBB başkanı seçildiği 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde veri akışını durduran Anadolu Ajansı (AA) ile ilgili muhalefetin kaygısı sürüyor. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri için yaptığı açıklamada, YSK'ye de AA'ya da güvenmediklerini belirtmiş, görevlilerin ıslak imzalı sandık tutanaklarını mutalaka almaları gerektiği uyarısını yinelemişti.

AA yöneticilerinden veri güvenliğine ilişkin açıklama yapıldı. Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan AA Genel Müdürü Serdar Karagöz ve Yardımcısı Yahya Bostan, seçim gecesi veri akışının nasıl işleyeceğini anlattı. Saygı Öztürk yöneticilerin "Eğer verdiğimiz hizmette en küçük bir aksaklık görülürse, hizmet alanlar bizi savcılığa şikayet etsin" dediğini aktardı.

"Bu kez veri akışı yine duracak mı" sorusuna yanıt veren Karagöz, “her türlü önlemi aldıklarını, bunlar arasında AA'ya yapılabilecek siber saldırılara karşı teknik önlemlerin de bulunduğunu, seçim gecesi elde edilecek tüm verilerin müşterileriyle kesintisiz paylaşılacağını" söyledi.

 

(Kaynak)