Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce kararını açıkladı

Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce kararını açıkladı
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi makamında kabul etti. Görüşmeden sonra açıklama yapan İnce, "Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa gel adayımız ol derse asla aday değilim.'' dedi.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Muharrem İnce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Eğilim yoklaması olursa, İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim" ifadelerini kullandı. İnce, derdinin Türkiye olduğunu söyledi.

CHP'nin Ankara'daki genel merkezindeki İnce ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan İnce, Kılıçdaroğlu'na bildiklerini ve kaygılarını anlattığını söyledi.

Randevu talebi, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul adaylığı tartışılan Muharrem İnce'den gelmişti. İnce, aday belirleme sürecinde eğilim yoklaması yapılması gerektiğini söylemişti.

Görüşme sonrası açıklama yapan İnce, özetle şu ifadeleri kullandı:

''Partimin emrinde olduğumu söyledim. Birlikte çalışacağız. Başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağımızı anlattık. 89'da heme hemen tüm belediyeleri nasıl aldıysak bugün de yapabileceğimizi söyledik. Örgütü dikkate almamız gerektiğini anlattım. Yani, 89'da ne yapmıştık? Hatırlayın. Sayın Nurettin Sözen tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen ön seçime girmişti ve tek başına sandıktan çıkınca başarılı olmuştu.

Sandık koyarsak, bu sandığı da ön seçim değil eğilim yoklamasını yaparsak, bazı arkadaşlar yanlış haberler yaptılar. Ön seçim ya da aday yoklaması hakim gözetiminde yapılır. Buna gerek yoktur, doğru değildir. Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Sandığın başında hakim değil partililer durur. 130 gün varken yapabiliriz bunu.

Yeni bir deneyimimiz oldu. 51 günlük kampanya yürüttük cumhurbaşkanlığı seçiminde. 13 vilayete zaman yetmedi o zaman. Onun için şimdiden sandık koyarsak, İstanbul'da 259 bin üyemiz var. O üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. O gün örgütü de test etmiş oluruz. Bunları aktardım sayın genel başkana, durum bundan ibaret. Değerlendireceğini söyledi. İllerden tekrar görüş istediklerini belirtti. 

Muharrem İnce Türkiye derdindedir. Partimin başarılı çıkmasını istiyorum. 259 bin üyenin önüne sandık konulursa evet, yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' dense bile asla aday değilim.

İBB adayı Giresun'da, Kastamonu'da, Diyarbakır'da çalışma yapabilsin, gezebilsin. Acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Örgütün gücünü arkasına alan adayların da başarılı olacağını düşünüyorum."

Seçiniz...