Kılıçdaroğlu: O danışmanın işine son verilmiştir

Kılıçdaroğlu: O danışmanın işine son verilmiştir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sümeyye Erdoğan'la ilgili iddiaların üzerine ''Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt olarak yaptığı açıklamada, "Gerek Grup Başkanvekilimiz Levent Gök, gerekse Mahmut Tanal bu önergede asla Sümeyye Erdoğan'a dönük bir maksadın söz konusu olmadığını açıkça söylediler. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal'ın TBMM'ye verdiği ve Grup Yönetimi'nin onayından geçen soru önergesinde Cumhurbaşkanı'nın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'ın ismine hiç bir şekilde yer verilmemiştir. Ancak bu önergenin medyaya duyurulması sırasında,  maalesef bir danışman hatası sonucunda Sayın Sümeyye Erdoğan'ın ismi konuya dahil edilmiştir. CHP olarak özel hayata saygılıyız ve hiçbir şekilde siyasetin ilgi alanı içinde görmüyoruz. Grup Başkanvekilimiz Sayın Levent Gök Sayın Başbakan konuşmadan önce bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Tanal da asla Sayın Sümeyye Erdoğan'a dönük bir maksadının söz konusu olmadığını açıkça söyledi. Anladığım kadarıyla Sayın Başbakan bu açıklamaları görmeden konuştu. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir."

2047875.jpg