Kılıçdaroğlu: ''Siyasi polemiklerden uzak durmalıyız''

Kılıçdaroğlu: ''Siyasi polemiklerden uzak durmalıyız''
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da yaşanan deprem felaketinin ardından "Bir yerde felaket yaşanıyorsa, siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’nin bölgeye eğildiğini belirterek  şu ifadeleri kullandı:

“Farklılıklarımız olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım” dedi.
 

 

Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Suriçi Grubu’nun düzenlediği İstanbul Toplantıları’na katıldı. Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul milletvekilleri Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de eşlik etti.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Elazığ merkezli yaşanan depremde yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Depreme karşı önlem almanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Deprem bizim yaşamımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası oldu. Depreme karşı önlem almak da hepimizin ortak görevi. Onu veya bunu suçlayarak, ötekileştirerek değil. Böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda böyle katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım” dedi. Elazığ ve çevre illere partililerin gönderildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkanları görevle bölgedeler. Ekrem Bey, o bölgeye gitti, diğer arkadaşlarım da hem insan olarak hem malzeme olarak bölgeye yardım götürdüler. Zaman zaman kendi aramızda kavgalar ederiz, tartışırız ama böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi beraber, birlik içinde bölgeye yardım yapıyor. Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

5 SORUNA 4 AŞAMALI STRATEJİ

Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğitim, dış politika, ekonomi, toplumsal barış ve demokrasi. Bölgemiz ateş çemberine döndü. Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız. Yaşadığımız bölge, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama bayrağımız bir, vatanımız bir. Aynı bayrağın altında, aynı vatanda huzur içinde birlikte yaşayabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 Türkiye’nin 4 aşamalı bir strateji izlemesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu stratejinin birinci ayağı demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Herkesin can ve mal güvenliğinden hukuk önünde emin olduğu bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. İkinci önemli ayak Türkiye’nin üretmesidir. Üçüncü strateji güçlü bir sosyal devlet. Birimiz çok zengin, birimiz açsak orada huzur olmaz. Bir dördüncü strateji var, bunun asla unutulmaması lazım, sürdürülebilirlik. Bunların sürdürülmesi lazım” dedi. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nın kurulması gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin İran, Irak, Suriye ile acilen bir araya gelmesi lazım. Ortadoğu’ya barışı ve huzuru getirmemiz lazım” dedi. Konuşmaların ardından Suriçi Grubu Derneği Başkanı Nedim Abi, Kılıçdaroğlu’na plaket verdi.