Kılıçdaroğlu'na şok: 'Onu mahcup etmediniz'

Kılıçdaroğlu'na şok: 'Onu mahcup etmediniz'

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

Biz Ak Parti iktidarı olarak STK'larla sürekli yakın bir ilişki içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sağlıklı modern yönetimlerin en belirgin hakkın toplumun örgütlenme hakkıdır. Sivil topluma güvenmeyen siyaset toplumu demokrasi için bir yüktür. Bu yüzden İzmir çok köklü bir sivil toplum geleneğine sahip.

İZMİR TARİHTE ÖNEMLİ BİR ŞEHİR OLMUŞTUR

Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde en önem verdiği illerden birisi İzmir'di. Ne yazık ki hiç söylemediği bir sözü ona atfettiler. İzmir tarhin her döneminde önemli bir şehir olmuştur. İzmir her şeyin ötesinde işgali de bütün Anadolu'ya duyuran bir şehir olmuştur. Bununla da kalmamış, İzmir genç Cumhuriyetimizin ilan edildiği şehir olmuştur. O zaman dünyayı tanıyan, ticareti bilen şehir İzmir'di. O yüzden iktisat kongresi burada toplandı.

Bugün aramızda şehit anne ve babaları var. Buradan bir kez daha açık ve seçik olarak herkese söyleyeceğim şey var. Milletim rahat olsun. Bu terör belasını ülkemizin gündeminden çıkaracağız.

"OPERASYONLARIN BİTMESİ İÇİN 3 ŞEY LAZIM"

Bize diyorlarki "efendim çözüm süreci ne olacak?" Buradan açıkça söylüyorum operasyonların bitmesi için 3 tane şey lazım. Bu katil terör örgütü ne zaman sivilleri öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, korucuya silah çekmekten vazgeçerse, ne zaman vatandaşımızın her bölgede huzur içinde yaşaması mümkün olursa bu operasyonlar son bulacak.

"KILIÇDAROĞLU'NU MAHÇUP ETMEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ana muhalefet partisinin lideri "İzmir başbakan çıkaracak" dedi. Onu mahçup etmediğiniz için size teşekkür ediyorum.