KILIÇDAROĞLU'NDAN BÜYÜK SUÇLAMA

KILIÇDAROĞLU'NDAN BÜYÜK SUÇLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında çok sert ifadeler kullandı.konuşuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Kilis'li bağırıyor nerede devlet diye. Kilisli kardeşim asıl olarak hükümet nerede diye bağıracaksın, devlet burada da hükümet nerede? Devlet yerinde duruyor, nerede bu hükümet diyeceksin. 

Şu soruyu Kilis'li kardeşim soracak, Kilis neden bu hale geldi? Kilisli vatandaş elini vicdanına koyacak bu sorunun cevabını verecek. 3 saatte Şam'a girecez diyorlardı, bırakın Şam'a girmeyi 2 milyon Suriyeli buraya geldi. Kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkamasın diyorlardı. Hergün Kilis'e roket atılıyor bunların sesi çıkıyor mu? Çünkü karşı da IŞİD var. 

Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Dünya da alay konusu oldu. Roket atıldı demiyorlar, sanki tesadüfen olmuş gibi. AKP'nin Bakanı da yanına düşünce derhal terk ediyor orayı, peki Kilisli nereye gitsin? Türkiye'de istihbarat yok ki. 

ktidarımız döneminde biz bütün ülkelerle dost ve kardeş keşke olacağız. IŞİD'e ses çıkarmamalarının nedeni onlara silah göndermeleri. Tükmenlere gönderdiği silahlar vardı, vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmedi.

Yaşanan sorun, sadece Kilisililere zarar vermiyor, bütün Türkiye'ye zarar veriyor. Adana'da eylemler oldu. Patates üreticileri sokağa döküldü, 'para etmiyor' diyor. Sen yine üret, yine ek ama sakın AKP denen partiye bir daha oy verme. Rusya'ya marul göndermişler, Rusya geri göndermiş. Patlıcanı geri göndermişler.

Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Bütün dünya yöneticilerimizle dalga geçiyor, alay ediyor. Dış politika milli olmalıdır. Eğer bir dış politika iktidardaki partinin çıkarlarına hizmet ediyorsa, onun karşısında durmalıyız. 

Bir Başbakan Gazze'ye gideceğim diyor da gidemiyorsa kimseye kabadayılık satmasın.

Emin olun bunların yatacak yeri yok, yalan üzerine politika oluşturuyorlar. Karaman'daki evlatlarımızın ahını aldılar, kimsenin yanına bırakmıcaz. Alalalacele mahkemeyi topladılar ve dosyayı kapattılar. Bu dosyayı kapatamaycağız. Şimdi diyorlar ki Ensar'ın ne kabahati var, sen kaçak yurt açtın. O kaçak yurtlara çocuklarımızı yerleştirdiler. O çocukların namusunu, şerefini koruyamadılar. Nered bu çocukların hakkını savunan devlet, nerede hükümet, nerede adalet? Fakir çocukların barınmasını sağlamak Milli Eğitim'in görevidir. Defalarca söyledik 10 binin üzerinde kaçak yurt var. Bunlar bir günde ortaya çıkabilir.  Evlatlarımız bizim çocuklarımızdır, onlara sahip olmak bizim görevimizidir. 

Bütün annelere sesleniyorum size sözüm var bütün evlatlarınımızı koruyacağım ve CHP iktidarında 1 yıl içinde öğrenci yurdu sorununu çözeceğime söz veriyorum.

Ergenekon'la ilgili yanlış insanları mahkum ediyorsunuz dedik bir kampanya açtılar CHP'de Ergenekoncu diye. CHP darbeci diye. Yıllarca bu ülkeye hizmet eden çabalar, aydınlar hapislere tıkıldı. Yıllarca adalet aradılar. Ergenekon Davası sürecinde 100 binden fazla telefon izlemeye alındı 60 bin telefon dinlendi, dosyalar 64 milyonsayfayı açtı, 7 kişi ifade vermeden, 7 kişide kanserden hayatını kaybetti. Tüm bunlar olurken Ak Partililer zil çalıp oynadı. Türkan Saylan gibi kadının evini bastılar, onu da darbeci olarak suçladılar. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'u terör örgütü yöneticisi olmakla suçladılar. TRT'den önceden yayın yapıldı şunun evi basılacak diye.

75 dolara alınan 135 yıllık antika tüfeği suikast silahı diye dosyaya aldılar, basılmamış kitaptan dolayı Ahmet Şık'ı hapise attılar. Bir Silivri edebiyatı oluşturdular. Bu olay AKP'nin Türkiye'ye yaptığı kumpas olayıdır. 

Kendi araçlarını savcıya tahsis etti, ben bu davaların savcısıyım dedi. Şimdi soruyorum sayın savcı niye konuşmuyorsun. Döndü de ne istediniz de biz vermedik dedi. Şimdi soruyorum sayın dikdatör bozuntusu sen neyi verdin?