Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon yorumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Ergenekon kararını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay'ın Ergenekon kararı hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu kararla ilgili olarak, "Karar geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki kapalı grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davasına yönelik kararının sorulması üzerine şunu söyledi:
"Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyle rağmen bu ülkede adaletin, hakimlerin olduğu kabul etmemiz gerekiyor. Cesur, yürekli hukukun üstünlüğüne inanan, haksızlıklara karşı karar alabilen hakimler Türkiye'nin önünü açıyor."

Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle dokunulmazlıklarla ilgili ayrıntılı bir şekilde görüştüklerini belirterek Başbakan'ın “Suç mu işleyelimö açıklamasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Sayın Davutoğlu'na yanında olan en yakın hukukçuya danışmasını isterim. Bu söz fezlekesi olan her milletvekili suçlu olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, yargı kararı olmadan hiç kimseyi suçlu olarak tanımlayamayız. Ben yine aynı çağrımı yapıyorum; Sayın Davutoğlu eğer siz gerçekten dokunulmazlıkların herkes için kaldırmak istiyorsanız, başta siz ve bakanlarınız gelin, dokunulmazlıklarını kaldırın, gelin hep beraber kaldıralım. Gerçekten bu parlamentoda hırsızlık yapanları, rüşvet yiyenlerin yeri yoktur' diyelim."